Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Papa se javio Kolindi dok je bio nad Hrvatskom: Poručio joj je…

Preuzmite sliku

Na preletu hrvatskog teritorija, na putu prema Bugarskoj i Makedoniji, vama kao hrvatskoj predsjednici i vašim sunarodnjacima šaljem srdačne pozdrave, moleći da vas Bog blagoslovi mirom i snagom

Prilikom preleta hrvatskog zračnog prostora na putu prema Bugarskoj, papa Franjo uputio je poruku hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

– Na preletu hrvatskog teritorija, na putu prema Bugarskoj i Makedoniji, vama kao hrvatskoj predsjednici i vašim sunarodnjacima šaljem srdačne pozdrave, moleći da vas Bog blagoslovi mirom i snagom. Papa Franjo, stoji u poruci predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, koju je uputio papa Franjo.

POSLUŠAJTE PORUKU:

Podsjetimo, Papa je u nedjelju u posjetu Bugarskoj, a ide i u Sjevernu Makedoniju, nastavljajući time svoje istraživanje ‘periferije’ i ‘dijalog’ s pravoslavnim kršćanima.

Bugarski premijer Bojko Borisov dočekao je Svetog Oca odmah nakon dolaska u zračnu luku u Sofiji nešto prije 10 sati. U Papinom programu boravka predviđen je susret s izbjeglicama u prihvatilištu u predgrađu Sofije. Prvi dan boravka među Bugarima Franjo će završiti svetom misom koju će u Sofiji služiti za katolike, malenu zajednicu na ivici Evrope koju želi pomoći.

U ponedjeljak će se održati međureligijski susret ‘za mir’ na koji neće doći predstavnici Pravoslavne crkve, ali će doći imam Sofije, rekao je vatikanski izvor.

Papa Franjo je drugi papa koji posjećuje Bugarsku. Prvi je bio Ivan Pavao II. koji ju je pohodio 2002. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje