Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pao gazda kafane iz Smedereva poznat kao ‘Prva frizura Srbije’: Trgovao djevojkama i podvodio

Preuzmite sliku

Gosti su dio usluge plaćali za korištenje soba na katu, do kojih se dolazilo skrivenim prolazom, a ostatak novca su davali djevojkama nakon seksualnih odnosa…

Policija u Smederevu, u okviru velike akcije suzbijanja prostitucije i trgovine ljudima, uhapsili su Ljubišu Vasića (55), inače vlasnika kafane i njegovog konobara J.J. (62) zbog trgovine ljudima.

Kako prenosi Telegraf.rs, oni su negirali krivnju.

Inače, Ljubiša je poznat po nadimku ‘Prva frizura Srbije’, zbog lokni koje godinama njeguje. Već je ranije uhićivan zbog podvođenja djevojki u svom lokalu kod Smedereva.

 • Ljubiša i konobar se sumnjiče da su u lokalu gostima omogućavali seksualne odnose s djevojkama koje su vrbovali, za novčanu naknadu.

  – Uz sobu se plaća usluga djevojaka, a cijena usluga koje pružaju zavisila je njenih “kvaliteta”. Išlo je od 50 eura, pa naviše. U svemu mu je pomagao Jovica Jeremić, poznat po nadimku Joca Majmun koji ima 62 godine i koji je tu radio kao konobar. On je inače ostao sam, nema ženu, djecu, familija mu je pomrla, a šećeraš je – rekao je za Telegraf jedan od mještanina sela Mihajlovac.

  Policija im je oduzela oko 2000 eura koji su, kako se sumnja, stečeni nelegalnim aktivnostima.

 • Kako se dalje navodi, policija je upala u lokal baš u trenutku kada su se dešavale “orgije” u tajnim sobama.

  – To su prostorije u kojima su se djevojke bavile prostitucijom. Ima više soba, a pripadnici MUP su upali baš u trenutku kada su tri djevojke pružale usluge dvojici muškaraca – kaže sagovornik iz istrage ovog slučaja.

 • Gosti su dio usluge plaćali za korištenje soba na katu, do kojih se dolazilo skrivenim prolazom, a ostatak novca su davali djevojkama nakon seksualnih odnosa.

  Dodaje da je policija planirala akciju nedeljama i da su čekali pogodan trenutak.

 • – Tužilaštvo i policija su dobili dojavu da Vasić, koji je nekoliko puta hapšen zbog prostitucije, ponovo u svojoj kafani drži djevojke. Policija je čekala da ih uhvati na djelu. Upravo se to i dogodilo. Čak su pronašli i tajni prolaz koji vodi ka tim prostorijama. Sobe za orgijanje su na spratu – kaže osoba iz istrage ovog slučaja.

  Osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, privedeni tužitelju u Smederevu. Sud im je odredio pritvor od 30 dana.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje