Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pad beogradskih makroa: Podvodili više od 20 djevojaka, evo koliko je koštao sat vremena

Preuzmite sliku

Devetočlana organizovana grupa koja je rano jutros uhapšena zbog posredovanja u vršenju prostitucije podvodila je oko 20 djevojaka, a cijena za sat vremena sa nekom od njih bila je od 100 do 150 eura, saznaje “Blic“.

Prema dostupnim informacijama, djevojke koje su podvodili radile su po smjenama kako bi zadovoljile sve klijente!

Kako piše Blic, one nisu ni na koji način bile natjerane da se bave najstarijim zanatom, već su to radile na dobrovoljnoj bazi. Među njima nema poznatih imena, niti starleta.

Vezano | Uhapšena grupa makroa u Beogradu: Podvodili djevojke u stanu 

Prostitutke koje su radile za ovu kriminalnu grupu naplaćivale su izmađu 100 i 150 eura, a cijena je varirala u zavisnosti od toga da li je klijent dolazio u njihov iznajmljeni stan ili su djevojke išle kod njega kući.

Pripadnici MUP, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su u cik zore jutros devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela u vezi sa posredovanjem u vršenju prostitucije.

Policija je uhapsila V. M. (38) koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe, kao i D. A. (34), B. L. (42), S. B. (31), D. A. (40), N. S. (48), M. M. (22), D. M. (31) i J. S. (30).

Sumnja se da je ova kriminalna grupa radila od juna 2019. godine do maja ove, tako što su pronalazili i angažovali djevojke radi pružanja seksualnih usluga.

Ova grupa je devojke podvodila u iznajmljenim stanovima na teritoriji Beograda.

Također, grupa se sumnjiči i da je organizovala i oglašavanje prostitucije, kao i da su navodili ženske osobe da se bave prostitucijom.

Kako se sumnja, V. M. je organizovao i fizičko obezbjeđenje stanova i djevojaka koje su bile u njima, kao i kontrolu dolaska klijenata, prevoz i predaju ženskih osoba trećim licima u cilju pružanja seksualnih usluga. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje