Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su najtraženiji radnici u Hrvatskoj!

Preuzmite sliku

Najviše interesa za pronalaskom sezonskog posla u Hrvatskoj iskazali su posloprimci iz BiH, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Online sajam sezonskih poslova Sezonac.hr održao se od 26.januara do 4. februara u organizaciji portala MojPosao.

Ove godine sudjelovalo je 39 poslodavaca – trgovački lanci, hotelske kuće i ugostiteljski objekti – što predstavlja rast od 56 posto u odnosu na 2021. kada je radnike na sajmu tražilo 25 poslodavaca.

Sajam je zabilježio 147.000 posjeta i 1.060,000 pregleda stranice, a posjetitelji sajma mogli su se prijaviti na više od 200 oglasa za posao.

Veliki interes

Najtraženiji sezonski radnici u Hrvatskoj su: sobar/sobarica, prodavač, konobar, recepcionar i kuhar.

Većina oglašenih radnih mjesta odnosila se na sezonski rad, no u značajnom broju natječaja za slobodna radna mjesta poslodavaci su nudili i mogućnost zasnivanja stalnog radnog odnosa nakon završetka ljetne sezone.

Ukupno je prikupljeno više od 11.000 prijava za oglašena radna mjesta, a tražitelji posla najčešće su se prijavljivali za sljedeća radna mjesta: radnik za utovar (istovar prtljage) pošiljaka na zračnoj luci, prodavač – blagajnik, sobar/sobarica i recepcionar.

Pored onih iz Hrvatske, sajam je ponovno pobudio veliki interes i kod posloprimaca iz regije te je, kao i ranijih godina, zabilježen velik broj prijava na oglašena radna mjesta od strane kandidata iz susjednih zemalja, prenosi poslovni.hr.

Najviše interesa za pronalaskom sezonskog posla u Hrvatskoj iskazali su posloprimci iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,