Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su divljaci iz BMW-a koji su driftali na planini pa tukli goste i spasioce

Preuzmite sliku

Jedan pretučeni HGSS-ovac ima ozljede vratne kralježnice, pretučena djevojka unutrašnje krvarenje u plućima.

Protekli vikend Platak je bio središte ekstremnog sportskog spektakla Euro kupa u skibikeu, skibobu, snowscootu i 3-Skiju, no iako je subota završila u sportskom ozračju zadovoljnih sudionika, nedjeljna večernja događanja koja se mogu opisati samo kao neviđeno divljaštvo bacila su mračnu sjenu na ovu snježnu idilu. Strašno svjedočanstvo podijelio je jedan od gostiju koji su se zatekli te večeri u X baru, prenosi Novilist.hr.

Driftanje na snijegu

Trojica mladića Luka Tiriel Abramović, Matej Krunić i Lovro Pavelić provela su poslijepodne u X baru, u večernjim su satima ispred bara u snijegu vježbali MMA tehniku hrvanja, a potom su oko 20,15 sati odlučili BMW-om driftati na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a. BMW je vrlo brzo nakon divljanja zapeo u snijegu te su ga putnici pokušali izvući guranjem i otkopavanjem, ali neuspješno.

Članovi GSS-a su nakon dugog dana boravili u X baru, a jedan od njih je krenuo na spavanje u bazu. U trenucima kada je ostavio skije i krenuo prema ulazu u bazu HGSS-a pored ulaza na žičaru, mladić i djevojka su mu zapriječili prolaz zahtijevajući da im motornim sankama izvuče BMW iz snijega. HGSS-ovac im je rekao da to ne može te da ide na spavanje. Mladić ga je tada nokautirao te je on ostao ležati u nesvijesti.

Incident je vidio jedan od gostiju u X baru te je potrčao u pomoć i odvojio napadača od ozlijeđenog HGSS-ovca. No, mladić se nije mirio s odvajanjem te je počelo naguravanje, a ubrzo su mu se pridružila i druga dvojica putnika iz BMW-a. Tada je dotrčao i drugi član HGSS-a u pomoć, no i on dobiva snažan udarac u glavu te ostaje na tlu. Situacija je eskalirala jer se prvi ozlijeđeni član HGSS-a probudio i sjeo ne bi li došao k sebi, ali je tada zaradio s leđa udarac nogom u glavu te se više nije znalo je li uopće živ. Najbliži pomagači su mu pokušali izvući jezik, dati kisik i oživljavati ga, a istovremeno su prvog koji je istrčao u pomoć iz X bara napala dvojica putnika iz BMW-a, prvo šakama, a potom su ga bacila na pod i nastavila »cipelariti«.

Jedna ženska osoba je htjela zaustaviti iživljavanje i pomoći, no zaradila je četiri direktna udarca šakom u glavu i pala. Mladići, obojica teža od stotinu kilograma, su nastavila »cipelariti« pomagača cijelo vrijeme vičući: “Mi smo borci. Znate vi tko smo mi”. Tada je već stigla hitna pomoć po teško ozlijeđenog HGSS-ovca, a potom i policija koja je odvela trojicu divljaka.

@medolean Man said f it 😅 #filzmoos #amg #meistermacher #filzmoosski ♬ Originalton – Denis Medić

Brojne ozljede

Trojac je pušten iz pritvora, ali jučer nisu sami otišli po vozilo, već su poslali izaslanika koji je platio GSC-u 265 eura da izvuče auto. Kako se saznajemo, GSS-ovac koji je bio prvi na udaru zaradio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice te se ne sjeća incidenta.

Dobronamjerni koji je prvi pritekao u pomoć je završio sa slomljenom rukom te natučen, a ženska osoba koja je željela zaustaviti iživljavanje ima unutrašnje krvarenje u plućima. Međutim, to je ono što se vidi, fizički, a posljedice će ostati zauvijek jer je nemoguće zaboraviti fizičko iživljavanje, očito dobro fizički spremnih na slabijima. Da ne govorimo o tome da je Platak, u čiji je razvoj uložen ogroman novac, izletište za djecu i porodice koje nerijetko prespavaju gore i noću uživaju vani u snježnoj idili te je nezamislivo da se ovakve stvari događaju i da nema nikoga da to zaustavi na vrijeme. Snimak cjelokupnog događaja postoji i traje 20-tak minuta, te je policija koristi za svoju istragu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,