Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je trostruki ubica iz Čačka: Prije mjesec dana izašao s psihijatrijskog liječenja

Preuzmite sliku

Ilija je sinoć oko 22 sata, najvjerovatnije nakon svađe u kojoj je roditeljima tražio novac za drogu, a oni mu nisu dali, potegao nož

Ilija Glišović (21), koji je uhapšen zbog sumnje da je sinoć u naselju kod Čačka ubio svoju majku, oca i djeda, prije mjesec dana izašao je sa liječenja iz psihijatrijske bolnice u Čačku. Komšije kažu da je Ilija i ranije prijetio svojim roditeljima nožem i da su ga nesretni ljudi prijavljivali policiji.

– Dogodio se masakr. Iznenada i neočekivano. Ilija se liječio od droge… Drugi sin Nikola je pozvao djevojku u komšiluku i javio joj šta se dogodilo… Ilija je jutros pronađen i uhapšen na ulici – pričaju komšije.

Ilija je sinoć oko 22 sata, najvjerovatnije nakon svađe u kojoj je roditeljima tražio novac za drogu, a oni mu nisu dali, potegao nož i preklao ih. Nakon zločina, kako je “Blic” objavio, Ilija je u krvavoj garderobi pobjegao kod druga, tamo se presvukao, a onda otišao i odatle. Tijela preklanih roditelja i djeda u kući je nekoliko sati kasnije pronašao Ilijin brat, Nikola, kada se vratio iz izlaska. Šokirani mladić pozvao je policiju koja je ubrzo u krenula u potragu za Ilijom.

 • On je lociran u blizini porodične kuće, kod lokalne sale za proslave. Policija ga je ubrzo opkolila i uhapsila.

  Nož kojim je počinjen zločin, kako se nezvanično saznaje, još nije pronađen. Kako piše “Blic”, roditelji su Iliju prijavljivali više puta za nasilje u porodici.

  Vezano | Uhapšen osumnjičeni za ubistvo porodice kod Čačka 

  – Često im je pravio probleme, pretio im nožem… Kod njih je policija više puta dolazila u kuću – pričaju komšije.

  Radnik u obližnjoj kafani kaže za “Blic” da je Ilija često svraćao sa djevojkom i da su znali da ima probleme sa drogom.

  Podsjetimo, u jezivom zločinu ubijeni su Snežana Glišović (49), Milan Glišović (57) i djed Sreten (87). Tijela ubijenih pronašao je Ilijin rođeni brat, Nikola. Ubijena Snežana radila je u B exportu u Čačku, suprug u Tehničkom remontnom zavodu, dok je djed Sreten bio penzioner.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,