Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Otvoren Starbucks u Beogradu, prvi u zemljama bivše Jugoslavije

Preuzmite sliku

Svjetski lanac kafeterija Starbucks otvorio svoj prvi kafe u Srbiji, u Tržnom centru Rajićeva u centru Beograda.

To je prvi Starbucks otvoren u nekoj od zemalja bivše Jugoslavije, a osim na latinici natpis Starbucks piše i na ćiriličnom pismu, prenosi Tanjug.

“Želimo da budemo dio svakodnevice ljudi koji ovdje žive, da mogu da uživaju ne samo u kafi, već u mjestu gdje će moći da rade, vole, žive, sastaju se i budu dio nečeg većeg. To je suština Starbucksa – ljudi, strast, ljubav prema životu i povezivanju”, rekao je Adam Mularuk, predsjednik Starbucksa u kompaniji “AmRest” koja je rukovodilac kafeterija tog brenda za regiju centralne Evrope.

Natpis i na ćirilici

Građanima Beograda poželio je da u Starbucksu provode divne trenutke sa prijateljima i porodicom.

Otvaranju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je “izdejstvovao” da natpis Starbucksa bude i na ćirlici.

Dolazak Starbucksa u Beograd je višestruko značajan, rekao je Vesić navodeći da to nije velika investicija i da imamo mnogo većih investicija, ali da je značajna za imidž grada.

Pregovori trajali dvije godine

Dolazak Starbucksa u neki grad, kaže Vesić, znači da taj grad ima mnogo stranih turista, da je zemlja u koju dolazi sigurna odnosno dobra za investiranje i da u toj zemlji raste životni standard, prenosi Tanjug.

  • Naveo je da su pregovori o dolasku Starbucksa u Beograd trajali dvije i po godine i dodao da je Beograd prvi grad na teritoriji bivše Jugoslavije koji je dobio svoj Starbucks.

    “Posebno sam sretan što su prihvatili moju molbu da natpis, osim na latinici, bude i na ćirilici, jer to znači da su pokazali da poštuju našu zemlju, naš jezik i kulturu. Na taj način smo pokazali da i veliki svjetski brendovi mogu da se pilagode našem tržištu”, rekao je Vesić. (Agencije | Tanjug | AJB)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,