Subota, 23. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otkriven identitet žene nađene na Krku

Preuzmite sliku

Vijesti o ženi nepoznatog identiteta, koja je prije devet dana pronađena na teško pristupačnom terenu u okolici Dobrinja na otoku Krku i koja govori engleski jezik s britanskim naglaskom, danima je glavna tema domaćih i svjetskih medija.

Danas se pojavila informacija da je žena identificirana. Neslužbeno se sznaje da je policija putem međunarodne saradnje i Interpola dobila potvrdu da se radi o slovačkoj državljanki u dobi od 57 godina. Prepoznata je s fotografija, a konačna potvrda će biti otisci prstiju. Radi se o Danieli A. iz Slovačke.

 • Njezino zdravstveno stanje je stabilno i nakon što liječnici daju zeleno svjetlo, ona će biti predana na brigu djelatnicima centra za socijalnu skrb. U ruksaku koji je pronađen uz ženu bili su kozmetički proizvodi, nešto odjeće i obuće te novčanik koji je bio prazan, bez identifikacijskih dokumenata, tako da se nije znalo o kome se radi.

  Radi se o Danieli A.

  Paul Bradbury objavio je da se njegovom portalu Total Croatia News javila Nina Schmidt iz Los Angelesa, koja tvrdi da je jako dobro poznavala pronađenu ženu. Tvrdi da ženu nije vidjela niti se čula s njom od 2015. godine, kada se navodno žena preselila u Irsku.

 • Total Croatia News navodi da je Schmidt dala sljedeću izjavu policiji:

  “Odmah sam prepoznala ženu na fotografiji kao Danielu A., Slovakinju koja je radila za kompaniju u kojoj sam ja bila operativni menadžer u Los Angelesu 2015. Kompanija ju je zaposlila preko neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima. Daniela je često bila u skloništima za žene. Daniela nam je rekla da želi otići u Irsku, gdje ima dobrog prijatelja s kojim može živjeti. U julu 2015. otišla je u Irsku i to je bilo posljednje što smo čuli od nje.

  Čim sam vidjela njenu sliku, odmah sam kontaktirala policiju u Krku i poslala mail lokalnim hrvatskim policijskim postajama s njezinim imenom i fotografijama.

 • “Daniela je doživjela teška vremena i nije imala sreće. Ali bila je stvarno dobar radnik, pametna i ima divno srce”, dodaje.

  TCN je primio još jedan mail. Laura Nowak iz SAD-a također tvrdi da je pronađena žena Daniela A. Priložila je fotografije s jedne zabave u LA-u iz 2014. godine, na kojima se nalazi žena koja jako sliči ženi pronađenoj na Krku.

  Opširnije pročitajte Ovdje

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,