Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otkazi ljekarima i medicinskim sestrama u Novom Pazaru zbog lažnih bolovanja

Preuzmite sliku

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je danas da će biti preispitana dokumentacija blizu 70 ljekara i medicinskih sestara koji su u posljednje vrijeme bili na bolovanju.

“Lično ću pregledati i garantujem da će svi koji ne budu imali validnu dokumentaciju da budu na bolovanju dobiti otkaze”, rekao je Đerlek.

On je ocijenio da je “sramota” da u pomoć građanima Novog Pazara dolaze ljekari i tehničari iz drugih gradova Srbije i Bosne i Hercegovine i da Vojska šalje svoje osoblje, dok neki koriste lažna bolovanja kako se ne bi izlagali riziku oboljevanja od korona virusa.

Preminulo dvoje, na respiratorima tri osobe

U prethodna 24 sata od posljedica infekcije korona virusom u novopazarskoj bolnici preminula su još dva pacijenta – po jedan iz Novog Pazara i Tutina, izjavio je Mirsad Đerlek, a prenosi novopazarski Radio Sto plus.

“U istom periodu prilimili smo još 13 pacijenata, čime je ukupan broj trenutno 209. U respiratorskoj jedinici imamo 10 popunjenih kreveta, od kojih su troje i priključeni na aparate”, rekao je Đerlek.

Prema njegovoj ocjeni, iako je stanje daleko od dobrog, ono se polako stabilizuje, pošto je bolnica u proteklih nekoliko dana dobila pomoć kolega iz drugih bolnica i Vojske Srbije.

“Na raspolaganju sada imamo dodatnih 27 civilnih i 45 vojnih ljekara i tehničara. Očekujem da do kraja dana vojna poljska bolnica počne da prima i prve pacijente”, rekao je Đerlek.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje