Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otac pretučenog mladića iz Dalmacije: Gledao sam kako ga mlate na snimku i pretrnuo

Preuzmite sliku

Otišli smo još jedanput kod oca žrtve zlostavljača koji nam je u nedjelju rekao kako su njegovom sinu ti mladići plaćali pića pa tražili da im vrati novac. Kaže kako je nakon tog iživljavanja imao traume

Meni je jedan komšija pokazao snimak, dok je on stajao na nogama, nije mi to bilo toliko neugodno gledati, ali kad ga je šamarao i udario, on je odmah pao. Onda sam se ja zgrozio. Uspio se dignut, ali su ga opet bacili. Pretrnuo sam kad sam ga vidio na podu, priča nam još uvijek šokirani otac slabijeg mladića nad kojim su se iživljavala petorica mladića.

Podsjetimo, snimak na kojem se petorica mladića iživljavaju nad slabijim mladićem u Kaštelima potresla je Hrvatsku.

Iživljavanje je trajalao nekoliko minuta, a na snimku se vidi kako dvojica mlate nesretnog mladića šakama i nogama, dok jedan sve snima. Tukli su mladića s poteškoćama u razvoju i tražili su od njega novac, što nam je potvrdio i njegov otac.

Splitska policija reagovala je brzo, privela je dvojicu – jednog maloljetnika i jednog punoljetnika. Danas su objavili i detalje premlaćivanja mladića s poteškoćama u razvoju u Kaštel Štafiliću.

Vezano | Uznemirujući snimak kruži društvenim mrežama: Mladić u Dalmaciji brutalno maltretiran

U pritvoru su 19-godišnjak i maloljetnik, za koje policija sumnja da su od oštećenog mladića (19) došli podmiriti navodni dug od 2000 kuna (520 KM), a pritom su ga tukli, dok je jedan snimao.

Otišli smo još jedanput kod oca žrtve zlostavljača koji nam je u nedjelju rekao kako su njegovom sinu ti mladići plaćali pića pa tražili da im vrati novac.

Kaže kako je nakon tog iživljavanja imao traume.

‘Dobio sam batina, malo sam se pripa’

– To je bila subota, negdje oko 10 i po ujutro. Oni su trebali doći do mene, kao bili su poslali komšiju da mene pozove. On se bio zaderao mojim imenom, ja sam izašao vani, kao rekli su komšije da će igrat na fudbala. Kako fudbala nije bilo nigdje, onda sam ja shvatio o čemu je riječ, ja sam izašao van i oni su mi rekli da odem do crkve, jedno dvjestotinjak metara od kuće…

– Ja sam pristao, izašao tamo, a oni su me pitali kad će pare, ja sam rekao da ću vidit ako uspijem sve s motorom riješit, da ću im dat dio. Tu sam dobia malo batina, ali nemam nikakve posljedice, da išta sanjam po noći. Jedino sam se malo prepao, mora sam razmišljat puna dva dana gdje šta i kako. Onda sam došao kući i predložio ocu da jednom od njih damo motor, ima već pola godine, ne vozi ga niko. On se bio složio, oni su bili došli i rekao sam tom momku da ćemo napraviti kupoprodajni ugovor i dobit će knjižicu i ključ od vozila. On se s time složio, uzeo motor, a nakon par dana mi se javlja da mu majka ne vjeruje da je on dobio taj motor. Mislila da je motor ukraden. Rekao je on meni da zaboravim da se išta desilo, da pare ne moram vraćat. Pita sam ga šta je s motorom, on je rekao – evo ti ga nazad. Uzeo sam ga nazad, doveo ga kući – prepričao je napadnuti momak za 24sata.hr.

Dug od 200 (oko 50 KM) narastao na 2000 (520 km)

Mladić je ispričao i kako je došlo do duga od 200 kn do 2000 kn.

– Kad je bila gospa sinjska, trebao sam ići s njima, od mame sam mislio uzeti 200 kn da imam za gorivo do tamo i piće, ali njoj nije došla plata. Svejedno su mi rekli da im ne trebam davati pare, otišli tamo vratili me kući. Nisu mi se javljali par dana i nabili su mi kamate i odjednom su tražili puno više novaca jer su htjeli na tome zaraditi – odgovara mladić koji kaže da ga boli briga za napadače i da je sad stvar u rukama policije.

Otac žrtve zlostavljača: ‘Zgrozio sam se kad je pao na pod’

Gledao sam kako ga šamaraju

– Meni je jedan komšija pokazao snimak, dok je on stajao na nogama, nije mi to bilo toliko neugodno gledati, ali kad ga je šamarao i udario, on je odmah pao. Onda sam se ja zgrozio. Uspio se dignut, ali su ga opet bacili. Pretrnuo sam kad sam ga vidio na podu -kazao je Boško, otac žrtve zlostavljača.

– Meni je sin došao iz Doma, pustili su ga, ma vraga pustili, potjerali su ga jer nije na vrijeme dolazio nazad u dom. On nije lud, jako je bistar, ali je malo blesav. On opere suđe, pomete kuću, robu i sve. Nikad nije izašao vani prije nego što mi je rekao da ide van i s kim ide van. A sada je li to bila istina, sad vidim da nije – dodaje Boško. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,