Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Osuđivani kriminalac Vučićev fan: Kristijan Golubović u promociji SNS

Preuzmite sliku

Jedan od najpoznatijih kriminalaca i učesnik rijalitija Aleksandar Kristijan Golubović (51), nakon izdržane osmogodišnje kazne na koju je osuđen zbog trgovine drogom, čim je pušten na slobodu iz požarevačkog zatvora “Zabela”, potpisao je ugovor i postao zvanično prvi učesnik “Zadruge 4”.

Osim toga Golubović je krenuo i u “promociju” vladajuće stranke, koju u sopstvenoj režiji sprovodi već nedjeljama unazad na režimskim televizijama.

Naime, odmah po izlasku sa robije, Golubović je gostovao na televiziji Pink kao jedan od ekskluzivnih gostiju u emisiji “Ami G show” i kao univerzalni sagovornik na sve teme.

Ličnu promociju nazovi showman-a sa nekakvim X faktorom, na koga treba da se ugledaju mladi naraštaji, kao i “promociju” SNS – a i predsjednika Vučića, nastavio je na televiziji Happy gostujući u emisiji “Glamur”. Golubović je ispričao kako planira da se bavi politikom, skupi 20.000 potpisa i okupi mlade koje će da podučava “odgovornoj politici”. Ali je, izgleda, ipak riješio da, dok ne osnuje svoju stranku, svu podršku pruži naprednjacima, jer su oni “napredni kako im i samo ime govori”, zaključuje on, piše Nova.rs.

“SNS je prava stvar za sve!”, poručuje osuđivani kriminalac putem TV emitera sa nacionalnom frekvencijom, a onda se koncentriše na lik i djelo predsjednika Srbije:

“Uzmimo čovjeka Aleksandra Vučića, koji nosi sako od 2.500 dinara, farmerke od 1.500, ništa se nije promjenio. On će da ostavi trag.”

Zatim se osvrnuo i na predsjednikova velika djela.

“Kada se vozim autoputem od Čačka do Beograda, ja se osjećam kao što sam se osećao u Švicarskoj prije 25 godina”, naglasio je Golubović kako bi što vjerodostojnije dočarao “napredak” naše zemlje.

Kako slikovito vodi kampanju SNS možete pogledati u videu od 1:33:00 minuta.

Na sve to, bivši robijaš je u direktnom prenosu sa vlasnikom Pinka potpisao ugovor i postao zvanično prvi učesnik “Zadruge 4”, koja navodno treba da startuje od septembra.

Ideja je valjda da Golubović “oplemeni” rijaliti i da ga učini dostojnijim gledanja, s obzirom na lepezu svojih talenata i sposobnosti koje se protežu od “sporta i slikarstva”, pa sve do dilovanja drogom. Zaista, kakav svestran gospodin… Pravi primjer Srbiji, nema šta…

Podsjetimo, sam Mitrović je tokom pandemije izašao sa idejom ozoniranja krvi kao lijekom protiv koronavirusa. Ovu su ideju osporavali mnogi stručnjaci i upozoravali javnost na opasnost promovisanja ovakvih neutemeljenih tvrdnji i nasjedanja masa na prazne priče. Između ostalog je pravo pitanje kako shvatiti favorizovanje osuđenog kriminalca na televiziji sa nacionalnom frekvencijom i koliko njegovo “angažovanje” u predizbornoj kampanji odmaže ili doprinosi popularnosti vladajuće stranke.

  • Inače, dilovanje nije jedina kriminalna radnja zbog koje je Kristijan bio na robiji. On je osuđivan i zbog oružanih pljački, preprodavanja ukradenih vozila, iznuđivanja novca i drugih nedjela.

    Tokom izdržavanja osmogodišnje kazne u požerevačkom zatvoru, više puta je odbijena njegova molba za uslovni otpust jer je višestruki povratnik u vršenju različitih krivičnih djela.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje