Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Osijek: “Komšinica sa 11. sprata svakodnevno nas gađa šoljama, noževima i svime što joj padne pod ruku”

Preuzmite sliku

Već godinama, gospođa iz nebodera maltretira sve komšije, a svi apeli su uzaludni

„Gospođa baca sve što joj padne pod ruku na ljude, životinje i djecu. Upravo je bacila ovo“, rekla je jedna komšinica pokazujući bocu od 1,5 l punu vode koju je gospođa bacila na nju i psa kojeg je šetala ispred zgrade sa 11 sprata.

„Na nas svakodnevno baca šolje, tanjire, tegle, smeće, metalne kutije, šta god hoće. Pa vi sad meni recite je li to normalno,“ nastavlja te dodaje kako je na problem upozorila još u oktobru prošle godine, a teror traje već godina. Ne staje samo na tome da po ljudima, djeci i psima baca što god joj dođe pod ruku nego komšijama kad ih sretne na stubištu govori nevjerovatne prostote i vrijeđa ih.

Kaže kako su odavno pokušali urazumiti gospođu, a potom su problem pokušali riješiti i sa institucijama, stvar se nije pomakla s mrtve tačke.

“Ne možete znati šta će doletjeti s balkona. Nekada su to noževi, nekad keramičke šoljice i štošta drugo. I da iz prizemlja baca bilo bi opasno, a kamoli ne s 11. sprata. To više nije normalno i uprkos tome što svi znaju kakva je, niko nam ne pomaže“ , tvrdi druga susjeda za Glas Slavonije.

Jedne prilike, prilog o komšinici iz pakla je i emisija Provjereno snimila prilog, ali problem se nastavio.

Sada, kada postoji jasna snimak nje kako baca bocu na prolaznike, problem možda konačno bude riješen, ali stanari već lagano gube svaku nadu.

“Čim čuje da zalaje pas ona baca napamet sve što stigne, pa gdje padne. Mene je neki dan za dlaku promašila boca puna vode. Ne smijem zamisliti što bi se dogodilo da me pogodila, a očigledno dok neko ne nastrada, niko neće reagovati. To je kod nas tako, a više sam nego sigurna da bi ovaj problem bio riješen davno da u zgradi živi neko bitan. No ne živi”, zaključuje stanarka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje