Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Optuženima iz Belivukovog klana pozlilo, a ‘fatalna Dijana’ došla u odjeći kojom šalje poruku određenim ljudima

Preuzmite sliku

Srpski mediji pišu da je dolazak na sud bivše državne sekretarka MUP-a Srbije odjevene u bijelo njezina poruka kojom je željela poslati poruku da se ‘očistila od grijeha’.

Na Specijalnom sudu u Beogradu traje “suđenje stoljeća” kako tamošnji mediji nazivaju proces Veljku Belivuku i pripadnicima njegovog kriminalnog klana. Jutros je, međutim, ročište prekinuto jer je pozlilo dvojici optuženih – Nemanji Đuriću i Slađani Sekulić. Njih dvoje dio su skupine od 30 optuženih iz Belivukovog klana, a tereti ih se za najteža krivična djela, u prvom redu za pet teških ubistava. Odvojeno se Belivuka, Marka Miljkovića i još deset osoba tereti za još dva teška ubistva.

‘Fatalna Dijana’ kao lik iz ‘Kuma’

Srpski mediji pišu kako je poebnu pažnju privukao dolazak na sud nekadašnje državne sekretarke u MUP-u Srbije, Dijane Hrkalović, za koju se vjeruje da je povezana s mafijaškim klanovima. “Fatalna Dijana” kako je nazivaju tamošnji mediji, pojavila se u posve bijeloj odjeći, što su srpski tablioidi odmah “iščitali” kao poruku kakvu je u kultnom filmu “Kum” posjalo jedan od likova, Don Fanucci. Njegovo bijelo odijelo i bijeli šešir u tom su filmu značili da nije sklon smrti niti hapšenju.

Pojava Dijane Hrkalović u bijeloj odeći, piše Nova.rs, posve je različit stil u odnosu na njezine prethodne odjevne kombinacije pri dolascima na sud.

  • “Vrlo vjerojatno je time htjela javnosti, ali i određenim osobama, poslati jasnu poruku. Možda je poruka “da se očistila od grijeha”, što bi za nju značilo da je sklopila neki dogovor sa tužiteljstvom”, nagađa se u tekstu Nove.rs.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,