Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ombudsman pokrenuo postupke povodom napada u Pljevljima

Preuzmite sliku

Ombudsman Siniša Bjeković je rekao da za takve incidente ne može i neće biti tolerancije.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore pokrenuo je postupke u vezi sa vjerskim i nacionalno motivisanim incidentima u Pljevljima.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima u Crnoj Gori jučer su bile meta vandalskog napada u kojem su razbijena stakla na ulazu i u prostorije ubačen papir sa porukom “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica“.

Ombudsman Siniša Bjeković je, u telefonskom razgovoru sa glavnim imamom Islamske zajednice u Pljevljima Samirom Kadribašićem, rekao da očekuje da će efikasno otkrivanje i procesuiranje odgovornih biti najsnažnija poruka da za takve neprihvatljive incidente ne može i neće biti tolerancije.

Bez relativizacije odgovornosti

Kako se navodi u saopštenju, Kadribašić je naveo da se nada se da će situacija biti što prije relaksirana, zahvaljujući velikom interesovanju i uključenosti brojnih subjekata.

„Nadam se da ovako masovan angažman i odziv brojnih organizacija i institucija šalju jasan signal da se ovakve scene neće tolerisati u Crnoj Gori“, rekao je Kadribašić prenijela je Anadolija.

Bjeković je rekao da se nada da će aktivnosti koje provode nadležni dati rezultate i tako uvjeriti sve koji žive i rade u Crnoj Gori, odnosno koji za nju vezuju svoju budućnost, da za pokušaje destabilizacije neće biti tolerancije i relativizacije odgovornosti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,