Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ogorčena gošća: Čašu vode naplatili su šest kuna, odgovor slastičarne još više razljutio ljude

Preuzmite sliku

U raspravu su se uključili mnogi Zadrani koji su bili iznenađeni ovom novom uslugom, a javili su se i iz slastičarne.

Neugodno iskustvo doživjela je jedna Zadranka u slastičarnoj na poluotoku kada su njenoj majci čašu vode naplatili šest kuna.

Naime, iako njena majka nije naručila vodu u boci već onu iz slavine, na računu joj je bilo ispisano kako će vodu uz sladoled morati platiti, piše portal 057info.

“Pazite kad sjedate u slastičarnu i naručite capuccino s čašom vode, jer vam od sada deci vode, navodno filtrirane ili kakve god, naplaćuju po dvije kune. Voda uz kafu! A da ničim niste dali do znanja da bi neku posebnu vodu… Pa nema više ni besplatne vode uz kafe”, komentarisala je ogorčena Zadranka.

U raspravu su se uključili mnogi Zadrani koji su bili iznenađeni ovom novom uslugom, a javili su se i iz slastičarnice:

“Žao nam je što je došlo do ove situacije jer su nam namjere bile najbolje da našim gostima pružimo vodu koja je kvalitetnija i zdravija. Voda koja se dodatno naplaćuje prolazi kroz posebne filtere radi uklanjanja nečistoća, te se tretira UV lampama radi uklanjanja bakterijskih onečišćenja. Gosti će i dalje moći odabrati žele li besplatnu vodu koja je iz slavina ili žele normalnu, odnosno gaziranu vodu iz specijalizovanog aparata koja se naplaćuje.

No, odgovor nije zadovoljio Zadrane.

“U redu bi bilo pitati prilikom narudžbe želi li gost običnu ili tu ‘filtriranu’. Dovoditi gosta pred gotov čin je krajnje neprofesionalno”, komentarisao je jedan Zadranin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,