Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ogorčena 97-godišnja baka poderala i bacila Vučićevo pismo: Monstrume i lažove…

Preuzmite sliku

Penzionerima u Srbiji ovih dana na kućne adrese stižu pisma iz Srpske napredne stranke, sa sloganom “Za našu djecu”, koje potpisuje predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić. Iako mnogi penzioneri podržavaju politiku koju vodi Aleksandar Vučić, jedna baka pokazala je da se ne slažu svi s Vučićevim djelima i riječima.

Naime, jedan korisnik društvene mreže Twitter, objavio je video snimak, kako je napisao, svoje majke, koja ima 97 godina i odgovara Vučiću na pomenuto pismo.

Na samom početku pisma, Aleksandar Vučić navodi:

“Vi, stariji građani, uvijek ste mi pred očima kao primjer ljubavi prema otadžbini… Znam da ste morali mnogo da se žrtvujete da bismo se izborili sa koronom. Teško je bilo podnijeti udaljenost od porodica, voljene djece, unuka i prijatelja. Ali, nije bilo izbora. I svi smo ponosni zbog odgovornosti koju ste pokazali. Trebalo bi svi da budemo ponosni na ove rezultate i na sačuvane živote. Trebalo bi da budete ponosni zbog toga što je vaša nesebičnost još jednom sačuvala živote, ovog puta od užasne pandemije”, piše u pismu penzionerima koje je potpisao predsjednik SNS Aleksandar Vučić.

Srpska napredna stranka u pismu podsjeća penzionere i da su im “obezbjedili 4.000 dinara jednokratne pomoći i još 100 eura, kao rezultat marljivog i uspješnog rada države”, i obećava da će penzije biti netaknute, ali i da SNS planira njihovo povećanje i prije kraja ove godine. Takođe, tu je i obećanje penzionerima da će doživjeti da se njihova djeca i unuci vraćaju kući i da žive u Srbiji, dok se u desnom uglu pisma nalazi slogan SNS-a na predstojećim izborima – “Za našu djecu”.

Na ovo stranačko obraćanje Aleksandra Vučića najstarijim sugrađanima, majka korisnika Twittera odgovorila je slijedećim rečima:

“Ovo ti je odgovor na tvoje pismo, monstrume i lažove. Evo, ide tamo gdje treba tvoje pismo pobjede”, rekla je ova baka, dok je cijepala pismo i bacala ga u wc šolju.

Njen odgovor Vučiću naišao je na pozitivne komentare korisnika društvenih mreža, koji su joj pružili riječi podrške.

Podsjetimo, ovo je drugo pismo zahvalnosti Aleksandra Vučića penzionerima. I 2018. godine Vučić je pisao najstarijim građanima, a tada se kao i sada, potegla debata odakle SNS-u zakonom zaštićeni lični podaci penzionera, poput imena, prezimena i kućne adrese, piše Nova.rs.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje