Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Odrekli se javno sina i snahe: Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno ‘izbriše’ kao naš sin

Preuzmite sliku

Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina odlučili su se javno „preko novina“ odreći svog 45-godišnjeg sina.

Već četiri godine, ističu oni, sin nije bio u Hlebinama, a kako su i unuci počeli izbjegavati kontakte s njima, odlučili su staru narodnu poštapalicu „odreći ću te se preko novina“ pretvoriti u djelo.

,,Javno se odričemo našeg sina i on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno „izbriše“ kao naš sin.”, ističu Krunoslava i Franjo Šimpović.   Od malih nogu, kažu oni, svom sinu omogućili su sve što je poželio, a u ranoj mladosti počelo je njegovo nesnošljivo ponašanje prema njima, piše Podravski.hr.

,,Još dok je bio student znao nas je vrijeđati, i to pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo dok je trebao novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo za 360 stupnjeva i postajao je sve gori i gori.”, priča Krunoslava Šimpović.

Svaki poziv u posljednje četiri godine, dodaje ona, završavao je teškim sinovim uvredama, a kad bi god došli k njemu, zajedno sa snahom činio je sve što je mogao kako ne bi vidjela unuke.

,,Unuci nas obožavaju jer smo ih svugdje vodili i uživali su u druženjima s nama. Sin i snaha čak su izmislili da mi živimo u Americi pa su nas i na taj način pokušali odvojiti od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije nazvao, a dosta često nije se javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vrijeđao da sam znala plakati po cijeli dan.”, žali se Krunoslava.

Sad kad više nemaju novca, domeće Krunoslava, i kad bi se sin trebao ponekad pobrinuti za njih, on ih izbjegava.

,,Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreći sina i snahe.”, zaključila je Krunoslava.

,,Meni je to pomalo smiješno, a svaki drugi komentar vezan uz navode mojih roditelja je suvišan.”; komentarisao je sin. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,