Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo porodice Đokić

Preuzmite sliku

Goranu Džoniću iz Moravca kod Aleksinca i njegovim sinovima Milanu i Stefanu određen je pritvor od 30 dana zbog osnovane sumnje da su ubili Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i kćerku Lidiju.

Ovu mjeru izrekao je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, gdje su se osumnjičeni branili ćutanjem, prenose mediji.

Goran DŽonić uhapšen je u četvrtak, 21. oktobra, a dan kasnije iza rešetaka su završili i njegovi sinovi, koji u početku istrage nisu bili dovođeni u vezu sa stravičnim ubistvom porodice Đokić, počinjenim na putu od sela Moravac do Aleksinca.

Penzionisanog vatrogasca Gorana Džonića za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge i ćerke, teretila su dva svjedoka.

Prvi je policiji rekao da mu je Džonić odmah posle zločina vratio veću sumu novca, a drugi da je od njega tražio da mu napravi prigušivač za pištolj.

Džonić je navodno najprije ispričao da su u zločinu učestvovali i njegovi sinovi, da bi kasnije promijenio iskaz i odlučio da se brani ćutanjem.

Porodica Đokić nestala je 28. septembra nakon posjete porodici u selu Moravac, gdje su bili kod Goranove majke.

Tijela Đokića pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac nakon potrage u koju su bili uključeni policija, Žandarmerija i helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje