Utorak, 2. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Od sutra u Crnu Goru mogu i građani BiH

Preuzmite sliku

Građanima iz 26 zemalja od sutra je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez karantina i samoizolacije, a među njima su BiH i ostale države iz regiona, dok se na Srbiju ta mjera ne odnosi. 

Ulazak je dozvoljen stanovnicima Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, Njemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, BiH, Bugarske, Izraela, Sjeverne Makedonije, Irske, Češke, Finske i Estonije, te Kosova.

Odluku o tome donijelo je Nacionalno koordinaciono tijelo.

Dozvoljen je vazdušni i pomorski saobraćaj, a na snazi ostaje i dosadašnja mjera o avijaciji. Promet robe za potrebe Crne Gore kao i tranzit robe ostaje nesmetan, uz posebne mjere zdravstvenog nadzora, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

Od sutra su dozvoljene sve vrste okupljanja do 200 osoba, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mjestima, uključujući i svadbena veselja, sahrane, kao i na sportskim takmičenjima. Obavezno je poštovanje mjera fizičke distance od najmanje dva metra, prenose crnogorski mediji.

Dozvoljen je rad diskoteka, barova, noćnih klubova, dječjih igraonica, bioskopa, pozorišta. Dječijim vrtićima i javnim predškolskim ustanovama rad će biti dozvoljen u četvrtak, 4. juna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,