Subota, 26. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Objavljivao fotografije gole supruge na Facebooku, kaznili ga samo 150 eura

Preuzmite sliku

Sud u Rožajama u Crnoj Gori kaznio je O. H. novčanom kaznom od 150 eura, jer je na Facebooku, sa lažnog profila, objavljivao gole fotografije bivše nevjenčane supruge.

Prethodno su on i njegov otac H. H. kažnjeni sa po 250 eura, te zabranom uznemiravanja i uhođenja u trajanju od tri mjeseca, zbog fizičkog nasilja nad bivšom ženom i snahom, prenosi Telegraf.

Oštećena je bivšeg supruga prijavila sredinom decembra, pošto je pozvala sestra i rekla joj da na Facebooku postoji profil sa njenim imenom, sa kojeg neko njihovoj porodici šalje fotografije golotinje.

U prijavi je navela da sumnja na bivšeg muža, da je on to činio i ranije, te da je sa lažnih profila sporne poruke slao i njegovoj i njenoj rodbini. U drugoj prijavi, nekoliko dana kasnije, navela je da joj je bivši suprug rekao kako je njene gole fotografije pokazivao “nekom crncu koji je boravio u hotelu Aldi”, gdje je O. H. zaposlen kao konobar.

Optužila ga je da je dvije godine sa lažnog profila u njeno ime pisao njenim rođacima i od njih tražio da upražnjavaju seks.

O. H. je na sudu priznao djelo za koje se tereti.

Oštećena i njen bivši suprug su živjeli u vanbračnoj zajednici tri godine i imaju dvoje djece. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,