Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Objavljeni detalji tragedije u Beogradu: Dječaka čuvali djed i baka kada je pao s terase

Preuzmite sliku

Dječak (3) poginuo je danas oko 12 sati pošto je pao sa sedmog sprata zgrade na Paliluli u Beogradu, a navodno je u trenutku nesreće bio u stanu s bakom i djedom.

Prema riječima izvora Kurira, dječak je u stanu živio sa ocem, majkom i starijim bratom. Mališan je navodno bio bolestan, pa su baba i djed pomagali oko liječenja i često dolazili da ga čuvaju.

– Čuli smo da je dijete palo s terase, koja je zastakljena. Navodno, na toj terasi se nalazi krevet i pretpostavlja se da se dijete igralo, te da je u jednom trenutku uspjelo da s kreveta otvori prozor, koji je odmah pored. Odjednom se izgubilo dijete, tražili su ga po stanu i onda vidjeli da je palo – objašnjava izvor.

Vezano | Preminulo trogodišnje dijete koje je palo sa sedmog sprata zgrade u Beogradu

Kako dodaje, mališan je pao direktno na beton, a po dolasku Hitne pomoći davao je znake života.

– Na mjesto nesreće odmah su izašli patrola policije i ekipa Hitne pomoći. Dijete je bez svijesti odmah prevezeno u bolnicu na reanimaciju. Nažalost, posle dva sata konstatovana je smrt – objasnio je izvor.

– Nekoliko prolaznika pokušalo je da pomogne nesretnom dječaku, a njegovi djed i baka su bili sve vrijeme tu.

Kako su ispričali stanari zgrade na Paliluli i očevici nesreće, sve ih je uplašio stravičan prasak.

– Jako je puklo nešto, a onda sam čuo jaukanje i kuknjavu. Pogledao sam kroz prozor i vidio dijete da nepomično leži na pločniku. Oduzeo sam se jer u zgradi ima mnogo djece i odmah sam znao šta se dogodilo – kaže stanar višespratnice.

Nakon što je vozilo Hitne pomoći odvezlo dijete, majka je ostala ispred zgrade sa dječakovim djedom.

– Žena koja živi u ulazu pored čekala je taksi kada je vidjela dječakovu majku kako plače i čupa kosu i ponavlja jednu rečenicu: “On je pao, on je pao.” Žena im je ponudila prijevoz do Urgentnog centra – pričaju stanari zgrade i dodaju:

– Dječakova baka bila je sudski vještak mnogo godina. Kad je došla ljekarska ekipa, baka je rekla nešto od čega su se svi zaledili: “Nećete moći da ga oživite, nema nikakvih znakova života.”

Prema riječima očevidaca, prva je u pomoć pritekla doktorica iz obližnjeg doma zdravlja.

– Kada je dijete palo, malo ljudi je priteklo u pomoć. Prva je dotrčala doktorka iz obližnjeg doma zdravlja. Fiksirala mu je vrat i učinila sve što je bilo u njenoj moći do dolaska Hitne pomoći – objašnjavaju očevici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,