Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Objavljena fotografija vojnika Velje Nevolje za vrijeme protesta kad je policija tukla demonstrante

Preuzmite sliku

Nakon navoda koje je iznio Siniša Kovačević da je vidio Veljka Belivuka na terasi Predsjedništva, javnost je ponovo uzburkala eventualna povezanost Belivuka i vrha države. Predsjednik je sve ovo demantovao, a na društvenim mrežama kruži fotografija na kojoj se može videti grupa mladića na terasi Narodne skupštine, koji su poslije ovoga imali svoje zadatke na protestima.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj na terasi Narodne skupštine nalazi nekoliko mladića, za koje se ne može sa sigurnošću tvrditi, ali se pretpostavlja da pripadaju grupi okupljenoj oko Veljka Belivuka.

Sve ovo se nadovezuje na priču koju je izneo potpredsjednik Narodne stranke Siniša Kovačević koji je izjavio da je vidio Veljka Belivuka na terasi Predsjedništva Srbije. U javnosti za sada nema ovih fotografija, a ova koja kruži internetom ne svjedoči o tom navodu.

Prilikom obilaska izgradnje kovid bolnice u Batajnici oglasio se i predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić koji je ovo demantovao i rekao da mora da je u pitanju vic.

„Ne mislim ozbiljno da odgovaram, ali svako ko uđe u Predsjedništvo zabilježe kamere i upisan je. Svaka osoba i kad je ušla i kad je izašla. Zato znam i kada su predsjednici dolazili na posao“, rekao je Vučić zamoljen da prokomentarišući tvrdnje potpredsjednika Narodne stranke Siniše Kovačevića da je lično vidio predsednika da razgovara sa Belivukom na terasi Predsjedništva.

Konačno, danas se opet oglasio Siniša Kovačević rekavši da je on na terasi Predsjedništva vidio samo Veljka Belivuka, a ne Belivuka i Vučića zajedno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje