Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Objavljen snimak pljačke apoteke u Novom Pazaru: “Sav novac izvadite ovdje, ovdje, novac, novac…”

Snimak pljačke apoteke u Novom Pazaru pojavio se na društvenim mrežama, a na njemu se vidi Novopazarac Hasan K.(25) uhapšen prije četiri dana zbog serijskih pljački apoteka i pošte.

Sada se pojavio i snimak pljačke apoteke u blizini novopazarske Opšte bolnice, koja se dogodila 15. decembra ove godine oko 20 sati. Na snimku se jasno čuje i šta je razbojnik sve vrijeme govorio.

– Sav novac izvadite ovde, ovde, ovde, novac, novac, sav novac, pucaću, nemoj telefon da diraš, sav novac, odmah, odmah – ponavljao je, dok je apotekarka vadila iz kase novčanice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by prijavi_problem_np (@prijavi_problem_np) on

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio razbojništvo uhapšen je Novopazarac Hasan K. (25) koji je ekspresno pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog pljačke dvije apoteke i pošte.

On je za izvršenje krivičnog djela razbojništvo dobio tri godine zatvora, a za nedozvoljeno nošenje oružja 13 mjeseci.

Sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru, nekoliko sati nakon hapšenja, sklopio je sporazum o priznanju krivičnih dijela razbojništvo i nedozvoljeno nošenje oružja.

– Za izvršenje krivičnog djela razbojništvo dobio je tri godine zatvora, a nedozvoljeno nošenje oružja 13 mjeseci, odnosno, osuđen je na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora. Sporazum je prihvatio i Viši sud, pa je presuda pravosnažna – kaže Asmir Mehović, portparol Tužilaštva.

– Hasan K. je 15. i 17. decembra, maskiran i uz prijetnju pištoljem, od radnika dvije apoteke uzeo dnevni pazar od 54.000 dinara (oko 900KM). Na isti način, Kolašinac je 19. decembra od radnice jedne pošte u centru Novog Pazara oteo 200.000 dinara (oko 3330 KM) – saopštila je Policijska uprava. (Kurir.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,