Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen snimak Belivuka i njegove ekipe u pokušaju da otmu hotel u Beogradu

Preuzmite sliku

Bivši suvlasnik Hotela u Balkanskoj ulici u Beogradu slovenački državljanin Miloš Plantarič optužio je nekadašnjeg poslovnog partnera da mu je oteo taj objekat, uz podršku ljudi iz vlasti, i da su u prijetnjama i zastrašivanju učestvovali Veljko Belivuk i Marko Miljković, optuženi da su vođe kriminalnog klana.

„Privredni sud je legalizovao krađu mog hotela, donio presudu da se firmi mog poslovnog partnera daje pravo državine. Neko jako snažan stoji iza firme mog bivšeg partnera, neko ko drži u ruci policiju, tužilaštvo i sud. Pozivam državne organe da kažu ko je toliko jak da to radi“, izjavio je novinarima Plantarič.

Prema njegovim riječima, od 2020. godine se više puta obraćao policiji i naveo imena umješanih osoba.

Plantarič je izjavio da mu je osoba koju naziva “Organizator” obećala 2020. godine da će mu za 12.000 eura omogućiti da uđe u posjed i povrati vlasništvo nad hotelom, posle čega će morati da za obezbjeđenje angažuje firmu TNT Protekt, iz Humske ulice broj 1, u čije ime je pregovarao Miljković.

“‘Organizator’ mi je 12. maja 2020. omogućio povratak državine nad hotelom. Pojavilo se mnogo ogromnih, strašnih ljudi, od kojih je glavnu riječ vodio Miljković. Rekao je da dogovor sa ‘Organizatorom’ više ne važi, da se ne radi po tržišnim uslovima i da iza njih stoje policija i politika”, naveo je Plantarič.

On je dodao da mu je Miljković prenio da ima 24 sata da odluči, poslije čega je pozvao ambasadu Slovenije.

Plantarič je izjavio da ga je ambasada povezala sa policijom, koja je, kako tvrdi, praktično odbila njegovu prijavu, uz obrazloženje da nema dokaza o iznudi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,