Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen sadržaj maila koji je stigao na adrese škola u Beogradu: “Ja nemam budućnost, imam oružje”

Preuzmite sliku

Nove dojave o bombama počele su da stižu u ranim jutarnjim satima, a mail sa istim sadržajem stigao je na adrese više različitih škola, saznaje “Danas“.

„Ne mogu u potpunosti da razumijem šta me tjera da napišem ovo pismo. Ovo će možda biti neophodno da bi se ostavilo bar neko objašnjenje za mnoge radnje. Četvrtak, 11. novembar 2021. Beograd, uvečer. Vidio sam mladu djevojku. U meni se sve ‘srušilo’, a ja sam jurio za njom. Čuvši moje korake, okrenula se, ali ja sam je sustigao, zgrabio za vrat i odvukao na smetljište. Počela je da se opire, a onda sam joj prerezao vrat nožem. Počinio sam 3 slična ubistva mladih djevojaka u Srbiji. Tijela su raskomadana i zakopana u poljima. Samo sam pokušao da posao obavim brzo i bezbolno. Umoran od ovog užasnog života. Ništa se ne mijenja – svi mi se smiju, niko ne vidi za šta sam sposobna. Ja nemam budućnost. Imam oružje. Mnogo oružja. Ubiću se, odnijevši što više života. Ako postoji raj na svijetu, onda će djeca sigurno otići tamo, a ako nema raja, onda ću ih spasiti od patnje ovdje na zemlji“, navodi se u mailu koji su primile škole širom Beograda, a do kog je „Danas“ došao.

Dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi dobilo je više osnovnih i srednjih škola širom Beograda, kao i jedan vrtić, a planirano je da nastava bude online u većem broju škola.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,