Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Obavještenje sa plaže u Crnoj Gori posvađalo turiste i ugostitelje

Preuzmite sliku

Nisu novost turisti koji zauzmu ležaljku u kafiću na plaži pa cijeli dan piju jednu kafu. Obavještenje koje se dijeli po mrežama, navodno fotkano u popularnom crnogorskom ljetovalištu, usmjereno je protiv njih.

Cijene iznajmljivanja ležaljki na plažama po regionu i ove godine dosta variraju zavisno od mjesta, ali i od samog kafića, pozicije, pa čak i datuma, a na crnogorskom primorju je prosjek oko 10 eura za dvije ležaljke sa suncobranom. Ima ih doduše i za 5 eera ako ćete biti u četvrtom redu od mora, a do 40 eura ako ste riješili sebe da častite uživanjem na mekanim krevetima, piše Nova.rs.

Obično se podrazumijeva da kad ih zauzmete – vaše su cijeli dan. Međutim, izgleda da to ne važi u kafićima na plažama, koji uz konzumaciju daju na besplatno korištenje ležaljke i suncobrane.

Jedan kafić je obavještenjem pokušao da to učini jasnijim.

„Suncobrani su dio kafića i zabranjeno je: cjelodnevni boravak, ostavljanje peškira, spavanje…“, piše na obavještenju zakačenom na suncobran. U slučaju da ste baš riješili da ostanete, napomenuto je da je „za cjelodnevni boravak obavezna konzumacija minimum 30 eura“. Pa, koliko kafa možete da popijete?

Na fotografiju koja se dijeli po društvenim mrežama neki su prebrzo reagovali, jer nema smisla da plaćaš ležaljku s koje će te najuriti. S druge strane, ima i onih koji se slažu s vlasnikom dotičnog kafića, ukazujući na „bahate turiste“ koji ostave peškir da zauzmu ležaljku, a onda srču jednu kafu cijeli dan. I sad bi ponovo rasprava mogla da se vrati u pravcu ugostitelja, koji nerijetko cijelu plažu prekriju svojim ležaljkama i onda postavljaju uslove… A onda ponovo na turiste, koji smatraju da su preskupim pićem već platili svoje mjesto u hladu.

Šta vi kažete? Šta je fer u ovom slučaju?

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje