Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novi ‘ulov’ u luci Ploče: Pogledajte šta je policija pronašla u kontejneru u kojem su trebale biti čaše

Preuzmite sliku

Navedene cigarete su oduzete te će biti pohranjene do donošenja odluke o uništavanju

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Služba Zagreb, u saradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i carinskim službenicima Carinske uprave Ministarstva financija, u nastavku kriminalističkog istraživanja jučer su u luci Ploče zaplijenili brodski kontejner koji je u luku Ploče dopremljen 2. fenruara 2022. godine u organizaciji ranije prijavljenih osumnjičenika, a koji je prema teretnici trebao sadržavati staklene proizvode odnosno čaše, saopćili su iz policije u petak.

Provedenom pretragom utvrđeno je kako se u istome nalazi 789.840 kutija ili 15.796.800 komada cigareta bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a koje cigarete su u kontejneru bile skrivene iza staklenih čaša poduzeća iz Dubaija namijenjenih poduzeću iz Bratislave.

Navedene cigarete su oduzete te će biti pohranjene do donošenja odluke o uništavanju.

  • Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policijski službenici su podnijeli posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave protiv šestorice osumnjičenih, saopćila je policija. (jutarnji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje