Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novi snimci iz žvota nestalog Mateja: S kolegama se zabavljao na brodu

Preuzmite sliku

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem uveliko je ušla u treću nedjelju, a javnosti još uvijek nije poznat nijedan konkretan trag istrage. Kako se ranije pisalo, Periš je radio na turističkim brodovima, kao i dosta njegovih prijatelja, što je i zabilježeno video-snimkom koji je prije izvjesnog vremena objavljen na internetu.

Riječ je o video-snimku agencije za koju je nestali Periš svojevremeno radio, odlazeći na jednodnevne ture brodovima.

Inače, njegove kolege i poznanici iz Splita imaju samo riječi hvale o njemu, izražavajući veliku zabrinutost zbog nestanka. Njegovi prijatelji konstantno apeluju na društvenim mrežama da se javi svako ko ima bilo kakvu informaciju o Mateju, a koja bi eventualno unaprijedila potragu za nestalim mladićem.

Podsjećamo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, kada je izašao iz kluba “Gotik”, odakle mu se gubi svaki trag. Periš je sa svojim prijateljima došao iz Splita, kako bi se proveli za novogodišnje praznike.

 • Mediji su ranije objavili da je Splićanin povremeno radio i kao skiper na brodovima, što možemo vidjeti prema video-snimku, na kojem se Matej vidi u više kadrova.

  Takođe, pojavljivali su se i navodi da je radio za Splićanku Maju Soptu, koja je posljednji Perišev kontakt uoči nestanka.

  “On je zlatan momak, ne može bilo ko studirati i raditi. Mi radimo u turizmu, ali ne u luksuznim turizmu već sa običnim izletničkim brodovima”, rekla je Maja nedavno za TV Prvu.

  Zasad nema informacija o tome koje bi mogle da ukažu na okolnosti pod kojima se dogodio mladićev nestanak. Kobne večeri njega su usnimile nadzorne kamere nekoliko lokala, a na njima se vidi kako Matej trči, zaustavlja taksi vozio, a potom se spušta stepenicama koje vode ka rijeci Savi.

  Ujedno, to je i posljednji snimak na kome se mladić vidi. Potraga policije skoncentrisana je na rijeku Savu, jer se sumnja da je nestali Splićanin kobne večeri upao ili ušao u vodu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje