Utorak, 17. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novi skandal: Karadžić se telefonom uključio i poručio “Država se rađa u krvi”

Novi skandal uz osuđene ratne zločince! Nakon što se prije nekoliko mjeseci Ratko Mladić javio direktno u program beogradske televizije Happy, nešto slično napravio je i Radovan Karadžić.

Karadžić se putem telefona iz Haga uključio u tribinu u “Srpskoj kući” u Podgorici, na kojoj je još jedan presuđeni ratni zločinac – Momčilo Krajišnik govorio o stvaranju RS.

Prvi predsjednik SDS-a poručio je Srbima u Crnoj Gori da budu blagi prema Crnogorcima jer oni trenutno imaju krizu identiteta, kao i da ih treba razumjeti i prema njima biti tolerantan, javlja Srna.

– U Crnoj Gori nema sukoba među narodom jer su u Crnoj Gori većinski narod Srbi, a svi sukobi koji su trenutno u Crnoj Gori su dinastičke prirode i to je sukob dinastija – rekao je Karadžić.

On je istakao da je identitet naroda u Crnoj Gori srpski već 1.000 do 1.500 godina.

– Sada je došlo do krize identiteta i treba razumjeti te ljude, sa njima se treba ponašati blago, treba ih razumjeti. Nema nikakvog sukoba u narodu i sve će to doći na svoje mjesto – rekao je Karadžić i naveo da piše esej o identitetu i krizi identiteta, misleći na ličnost i krizu unutrašnjeg identiteta.

– Srbi iz Crne Gore su napunili Srbiju i tu ne može biti sukoba između naroda jer smo mi jedno. Manite se dinastičkih podjela – naglasio je Karadžić.

On je poručio Srbima u Crnoj Gori da budu strpljivi, tolerantni i da imaju razumijevanja prema ljudima koji imaju krizu identiteta, dodajući da se identitet u jednom narodu stvara stotinama, a nekad i hiljadama godina.

Karadžić se uključio u tribinu kada je Krajišnik rekao da je on najzaslužniji za stvaranje RS-a i ponovio je svoje ranije tvrdnje da se država i djeca rađaju u krvi.

– Ako želiš da imaš nešto svoje i da bude tvoje, a to je država i dijete, da ne bude tuđe, ono se rađa u krvi – dodao je Karadžić.

Srna javlja i da je prekidan aplauzima prisutnih na tribini u “Srpskoj kući”, a Krajišnik mu je poručio da “prestane tamo da se izležava i dođe ovamo”.

– Imamo mnogo važnijih poslova – rekao je Krajišnik.

Akademsku tribinu organizovali su Srpski nacionalni savjet i Srpski informativno-kulturni centar “Sveti Sava”.

Podsjetimo Radovan Karadžić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, među kojima su i genocid u Srebrenici i opsada Sarajeva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje