Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novi protesti ispred redakcije Informera u Srbiji

Preuzmite sliku

Ispred redakcije Informera održan je drugi po redu protest, koji je došao kao posljedica objavljivanja “megaeksluzivnog” intervjua sa serijskim silovateljem u ovom dnevnom listu, kao i na portalu.

Kako je izvještavala reporterka portala Nova.rs s lica mesta, na Terazijama se okupilo nekoliko stotina ljudi. Prisutna je bila i policija.

Prisutni su komentarisali kako je danas na protestu bilo više ljudi nego prošlog puta, a svi su primijetili i veći broj muškaraca.

Na protestu su bili i Pavle i Nina Grbović, Mila Popović, Aida Ćorović i Radmila Petrović.

„Došao sam ovde jer smatram to svojom osnovnom ljudskom obavezom da podržim skup, i ne samo skup, nego borbu svih žena za ravnopravan položaj. Ne mislim da žene zaslužuju prava samo zato što su nečije majke, kćerke ili sestre i zato što imaju neku relaciju sa muškarcem, nego zato što su ljudska bića koja moraju da budu apsolutno ravnopravna kao i svi drugi. Bilo bi strašno da ignorišemo činjenicu da se 50 posto pripadnika ove države, a to su žene, osjeća nebezbjedno, nesigurno, da su povrijeđene i da se kopa po ranama mnogih žena koje su pretpjele nasilje objavljivanjem onog sramotnog intervjua, da su žene obeshrabrene ćutanjem institucija povodom tih skandaloznih poteza Informera i naša je obaveza da budemo danas na ovom mjestu“, rekao je Grbović.

Ulica je bila blokirana u oba pravca, a demonstranti su stajali i na „ostrvu“ kod taksi stanice.

Osim zvukova pištaljki, čuli su se i povici pristunih demonstrantkinja: „Ljute smo“, „Bijesne smo“, „Gasi Informer“.

Demonstranti i demonstrantkinje zahtjevaju poštovanje novinarskog kodeksa kada je u pitanju izvještavanje o ženama žrtvama nasilja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,