Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi podaci o brutalnoj likvidaciji Stojanovića: Eksploziv kojim je raznesen njegov džip napravljen u BiH?

Preuzmite sliku

Ubistvo Strahinje Stojanovića (30) i dalje potresa javnost u Srbiji.

Novi podaci o brutalnoj likvidaciji koja se u nedjelju dogodila na Novom Beogradu stižu iz minuta u minut.

Posljednja od novina jeste mišljenje nekadašnjeg operativca Državne bezbjednosti Bože Spasića, koji vjeruje da eksplozivna naprava nije sklopljena u Srbiji.

Kako je Spasić naveo u izjavi za medije, najveći stručnjaci za eksploziv na ovim prostorima jesu bivši specijalci iz Republike Srpske, ali je moguće da, pošto su oni već u godinama, iza ove bombe stoji neko od njihovih učenika.

Vezano | Kolumbijka koja je preživjela atentat na Stojanovića oglasila se snimkom: “Smrt ne postoji…” 

– Bomba je mogla da bude uvezena, odnosno napravljena u Republici Srpskoj ili u Bugarskoj na primjer, a zatim je samo donesena u Beograd i postavljena ispod automobila, rekao je Spasić navodeći da ovakvo ubistvo jeste veoma skupo, ali je također, kao što smo i vidjeli u nedjelju, veoma efikasno.

 • Po njegovom mišljenju, Stojanović se nije previše čuvao, pogotovo imajući u vidu da je prije dve godine imao slično iskustvo sa bombom ispod automobila, ali je pukom srećom izbjegao eksploziju. Ipak, sve i da se više čuvao, Spasić smatra da ne bi izbegao smrt navodeći da kada mafija odluči nekoga da likvidira, ne staje dok cilj i ne ostvari.

  Vezano | Detalji atentata u Beogradu: Napadači do Stojanovića došli preko lijepe Kolumbijke? 

  Eksploziv ispod automobila bi mogao da uništi cijeli kvart

  Tokom istrage, koja neprekidno traje od nedjelje, utvrđeno je da je ispod Stojanovićevog automobila bilo postavljeno između 1 i 1 i po kilograma eksplozivnog jedinjenja “pentrit” koje se koristi kao punjenje projektila.

  U kriminalnim miljeima, “pentrit” se koristi za dizanje u vazduh blindiranih automobila, kada se upotrebljava svega 250 grama ovog eksploziva. Stručnjaci kažu da je sa količinom koja je bila ispod Stojanovićevog automobila mogao da se raznese jedan stambeni kvart, piše Mondo.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje