Petak, 15. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi Pazar: Policajac vršio nuždu u haremu Sinan-begove džamije

Preuzmite sliku

Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar najoštrije osuđuje skrnavljenje Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije od strane policajca Zorana Miloševića, službenika Policijske uprave Novi Pazar, saopćeno je iz ovog medžlisa IZuS.

U saopćenju se navodi da je policijski službenik Milošević poznat po učestalim izlivima mržnje prema islamu i muslimanima, koje navodno iskazuje prilikom učenja ezana na džamijama.

Prema tvrdnjama očevidaca, tokom ovog događaja dva pripadnika žandarmerije navodno su stajala na kapiji džamijskog dvorišta, saopćeno je iz novopazarskog medžlisa.

Navodi se da je od nadležnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova zatražena hitna suspenzija i adekvatno kažnjavanje ovog policijskog službenika, čime bi se, kako navode, potvrdilo da ovakvi slučajevi ne mogu imati sistemsku podršku.

“Ma koliko ovaj čin bio gnusan, ovaj postupak odudara od tradicije dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih komšijskih odnosa u Novom Pazaru. Očekujemo od nadležnih organa hitnu informaciju o poduzetim mjerama”, stoji u saopćenju Medžlisa IZ Novi Pazar, prenosi sandzacke.rs.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,