Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novi detalji stravičnih zločina Velje Nevolje: U tajnoj sobi mučili žrtve alatom i kiselinom, zidove su obojili da sakriju DNK

Preuzmite sliku

Velja Nevolja i brutalne ubojice tako su dobro zakamuflirale sobu za mučenje u vikendici da ju je policija pronašla tek nakon što je progovorio zaštićeni svjedok. Probili su lažni zid i našli arsenal oružja i bizarnih alata

U tajnoj sobi kuće u beogradskom predgrađu Ritopeku, u kojoj su pripadnici ozloglašenog klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja na najmonstruoznije načine mučili i ubijali žrtve, policija je pronašla brojne predmete kojima su činili zvjerstva, među njima i industrijski stroj za mljevenje mesa, alat, ormar pun zapakiranog oružja, sredstva za uklanjanje tragova, gumene čizme i odjeću koju su nosili, javlja Blic.

  • Ovu prostoriju pronašli su tek kada je jedan od pripadnika klana postao zaštićeni svjedok  i policiji otkrio gdje se nalazi tajna soba i što se u njoj nalazi. U sobu je policija ušla nakon što su razbili lažni zid u garaži.

    Prema onome što se vidi na snimcima, uz arsenal oružja koji su u kući pronašli, u tajnoj prostoriji bio je i crni kofer u kojem je bio snajper omotan celofanom.

  • Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u TV emisiji u kojoj su prikazani snimci tvrdi kako je snajper bio namijenjen atentatu na političare, pritom ne isključujući da je baš on trebao biti meta.

    U sobi su na podu te u ormaru našli hirurške maske, rukavice, spužve, role celofana, kiselinu i brojna higijenska sredstva kojima su pokušavali ukloniti tragove krvi žrtava. Imali su gumene čizme, pa čak i gumene hlače te plastični eksploziv u vrećama na stolu.

  • – Čak su i obojili te prostorije misleći da će tako sakriti DNK – objasnio je Vučić. DNK analiza pokazala je da su najmanje četiri žrtve ubijene u toj sobi. Nakon brutalnih mučenja bi ih raskomadali. Policija vjeruje kako su ostatke isprva bacali u rijeku, a kasnije su, prema nalogu narkobossa Radoja Zvicera, čak radili ćevape od ljudskog mesa te mu ih slali kao dokaz likvidacije.

    Podsjetimo, Velja Nevolja, jedan od vođa navijača Partizana i mafijaški ubica, uhapšen je u februaru u velikoj policijskoj akciji. Nakon toga počeli su isplivavati detalji o njegovim zvjerstvima, a dokazi o ubistvima pronađeni su na nekoliko lokacija u Beogradu i Srbiji, uključujući i na samom stadionu Partizana.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje