Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi detalji: Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić bio na sahrani, ponašao se čudno

Preuzmite sliku

Osumnjičeni za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca – Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije – rođak je ubijenih, Goran Džonić.

Kako je prethodno saopštio MUP, privedena je jedna osoba za koju se osnovano sumnja da je učestvovala u ubistvu Đokića u selu Moravac kraj Aleksinca.

Kako je saopštio MUP, pronađena je i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki značajni predmeti.

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

 • Osumnjičeni Goran Džonić bio je na sahrani Đokića, a očevici navode da se čudno ponašao, te da se umjesto da izjavljuje saučešće, pozdravljao sa prisutnima. Sin mu je navodno sugerisao da se čudno ponaša, na šta je Džonić odvratio da ne zna šta mu je, prenosi Telegraf.rs.

  Vezano | Objavljen identitet ubice: “On je bliski rođak, živio je svega četiri kuće od porodice Đokić”

  Inače, osumnjičeni je dijabetičar. Ljudi iz njegovog okruženja navode da se u posljednje vrijeme ponašao čudno.

  Osumnjičeni je bivši vatrogasac. U noći ubistva supruzi je kazao da ide na pecanje. Kako se saznaje, često je pecao na Moravi koja je vrlo blizu mjesta gdje je porodica spaljena.

 • Đokići su posljednji put viđeni u noći između subote i nedjelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gdje su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca gdje žive. Njihov “Volkswagen passat” crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka, i vozilo i tročlana porodica kao da je u zemlju propala.

  Tijela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gdje su kobne večeri i bili u posjeti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tijela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje