Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Njemački državljani sakrili kameru u prijenosni frižider, pa snimali nagu djecu u Rovinju

Preuzmite sliku

Policijski službenici priveli su dvojicu muškarca koji su, koristeći ručno izrađenu kameru, snimali nagu djecu, objavila je policija na službenoj stranici.

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom njemačkih državljana u dobi od 48 i 79 godina zbog sumnje da su počinili krivično djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

U subotu, 23. jula, gosti jednog kampa na području Rovinja primijetili su sumnjivo ponašanje dvojice muškaraca te su o tome odmah obavijestili zaštitare koji su pozvali policiju. Policijski službenici uhapsili su dvojicu muškarca zbog sumnje da su snimali nagu djecu kod bazena i na plutajućem vodenom parku te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage vozila i mobilne kućice u kojoj su njemački državljani boravili.

Prilikom pretraga policijski službenici pronašli su i oduzeli ručno izrađenu napravu za snimanje, prijenosno računalo, kameru, MP3 player, četiri mobitela, sedam USB stickova i druge predmete.

Tokom kriminalističkog istraživanja utvrdili su kako su dvojica muškaraca ručno izrađenu napravu za snimanje postavili u torbu koja je izgledala kao prijenosni frižider te su na taj način snimali nagu djecu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, policija je privela dvojicu osumnjičenika u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje