Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nisu mu dozvolili da plati novčanicom od 200 eura, pa zvao policiju

Preuzmite sliku

U trgovini Interspara u Velikoj Gorici došlo je do incidenta kada je kupac pokušao platiti račun od oko 30 eura novčanicom od 200 eura iako je na ulazima u trgovine tog lanca istaknuto obavještenje da privremeno ne primaju novčanice od 200 i 500 eura.

Kupac nije želio otići i pozvao je policiju, ali na kraju je ipak morao napustiti objekat bez namirnica koje je želio uzeti. Policija je utvrdila da taj slučaj nije u njihovoj nadležnosti te su ga uputili na Inspektorat. Utvrdili su i da nije došlo do remećenja javnog reda i mira u trgovini Interspara.

Iz Spara Hrvatska su za Index.hr potvrdili da se pomenuti incident dogodio u Intersparu u Velikoj Gorici.

“Kao što je istaknuto na ulazima u sve naše trgovine ovo smo privremeno ograničenje kod plaćanja gotovinom uveli kako bismo raspolagali dovoljnom količinom svih apoena eura za povrat našim kupcima u prve dvije sedmice prelaska na novu valutu, do 14. januara. Odluka je donesena u kontekstu najave banaka o mogućim poteškoćama s opskrbom eurima u gotovini u prvo vrijeme 2023. godine te poučeni iskustvom naših kolega u Sloveniji i Austriji iz razdoblja kada su oni uvodili euro”, kazali su iz Spara.

Kako napominju, osim na ulazima u trgovine, obavještenja o tome da do 14. januara ne primaju novčanice od 200 i 500 eura istaknute su i na kasama.

Nezvanično iz Spara govore da je kupac bio neprijatan i u jednom trenutku po ruci okrznuo kasirku, ali kažu da nisu od toga htjeli praviti problem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,