Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Niko nije znao da su ispod snijega automobili: Nestvarne scene na putu u Srbiji

Preuzmite sliku

Snažna mećava koja je zadesila Peštersku visoravan u Srbiji u srijedu i četvrtak odnijela je i jedan život. 

Naime, u selu Sušica pronađeno je tijelo R. Č. (66) u četvrtak rano ujutru, a ljekari su potvrdili da je preminuo od posljedica smrzavanja. Dan nakon ove nezapamćene mećave u kojoj je bilo zavejano preko 70 automobila fotoreporter Blica Vladimir Lojanica je bio na licu mjesta.

U opštini Sjenica juče je proglašena vanredna situacija, a zamjenik predsjednika te opštine Vojo Trmčić kaže da je zbog visokih snježnih nanosa i dalje neprohodan magistralni put Novi Pazar – Sjenica.

Mećava se smirila, ali su ostali smetovi visoki preko tri metra.

 • – Ovoliko snijega koliko vidite iza mene, a ima ga preko tri metra, toliko snijega je bilo na putu na obje kolovozne trake. Lijeva traka je bila skroz pod snijegom tako da radnici nisu mogli ni da pretpostave da se pod tim ogromnim snijegom nalaze automobili – kaže Lojanica.

  Najteža situacija bila je na putnom pravcu od Duge Poljane ka Sjenici. Tokom čitave noći između srijede i četvrtka trajala je nadljudska borba putara, policajaca i vatrogasaca da iz smetova oslobode na desetine automobila. Među spašenima je bila i majka sa četvoro male djece.

  Vanredno stanje je bilo i na Goliji gdje su automobili bili zatrpani u smetovima koji su i ovdje prelazili tri metra, a radnici kompanije “Novi Pazar put” su iz zatrpanih automobila uspjeli da spasu četvoricu muškaraca.

  I današnje scene, sada kada je kijamet prošao i kada je sinulo sunce, pokazuju sve razmjere nevremena upravo po visini smetova uz put, koji su i viši od tri metra. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,