Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nijemac razočaran cijenama u Hrvatskoj: Ručak za četiri osobe platili smo 90 eura

Preuzmite sliku

Turisti su se požalili na cijene u Hrvatskoj. Zadarski list piše kako su Nijemci najviše razočarani cijenom hrane. 

Dok je Tina iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna (10 eura), Patrik je ostao iznenađen cifrom koju je platio za ručak.

“Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru. Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije, i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, mi smo platili ručak oko 700 kuna (90 eura), supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije”, rekao je Patrik.

Turisti iznenađeni zbog porasta cijena

Slično razmišlja i jedan par iz Nizozemske, koji tvrdi da su cijene ove godine porasle.

“Generalno je mnogo jeftinije nego u Nizozemskoj, ali povećanje se itekako uočava. Jeli smo pizzu i naručili smo piće, koštalo nas je nešto više od 22 eura. Kasnije smo još bili na večeri, činilo nam se da smo platili jako puno. Tu smo odsjeli u apartmanu, cijena je čak pristupačna s obzirom na to da smo mislili da će biti mnogo više od onoga što smo na kraju platili”, rekao je Nizozemac Chris.

Talijan Lorenzo, koji inače živi u Londonu, prokomentirao je cijene tako što je usporedio tri grada – Rim, London i Zadar.

“London je skup pa je, u usporedbi sa Zadrom, ovdje dosta jeftinije. U usporedbi s Rimom, cijene su vrlo slične. Ovdje smo dva i pol dana, sutra odlazimo. Cijena smještaja nije baš onolika koliku smo očekivali. Cijena za tri dana smještaja je oko 117 eura, s tim da doručak nije uključen”, objasnio je Lorenzo.

Zadarski list piše kako se turisti čude tolikom cjenovnom porastu. Naime, cjenovni porast je vidljiv i u najmu stanova, hotela i apartmana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje