Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nevrijeme u regionu: Oluja čupala drveće i krovove (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kako piše 24ur.com, grmljavinsko nevrijeme s jakom kišom i vjetrom uzrokovalo je u Sloveniji velike probleme. Prvo je poharalo jug, a zatim i ostale dijelove države. 

U Kranju je jak vjetar razorio krov na jednoj obiteljskoj kući čiji se dio odlomio i pao na parkirani automobil. Srušeni dalekovod zaustavio je promet na jednom dijelu autoceste, a nije pomogla ni jaka tuča. Drveće je jak vjetar rušio i u Mariboru dok je u mnogim drugim mjestima pričinjena manja materijalna šteta.

Posebno je teško bilo u Soškoj dolini gdje ne pamte tako snažan vjetar i tvrde da je, prema prvim procjenama, materijalna šteta enormna.

Državne službe očekuju da će u toku dana i večeri otkloniti sve kvarove i štete te da će sve biti ponovno u pogonu do ponedjeljka ujutro.

Nevrijeme koje je zahvatilo Sloveniju polako se seli prema Hrvatskoj, u kojoj bi posebno izraženo, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, trebalo biti u poslijepodnevnim i večernjim satima.

DHMZ je putem Meteoalarma izdao niz upozorenja zbog mogućeg izraženijeg grmljavinskog nevremena koje bi, kako se navodi, moglo biti praćeno i bujičnim poplavama.

Tako je Hum na Sutli, koji se nalazi blzu granice sa Slovenijom, među prvima stradao od nevremena, a Zagorje su u poslijepodnevnim satima pogodili kiša i tuča koja je bila veličine lješnjaka, piše Dnevnik.hr.

Već u ponedjeljak bi se vrijeme u Hrvatskoj trebalo stabilizirati, ali za noć na utorak se opet najavljuju mogući pljuskovi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje