Nedjelja, 9. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nevjerovatno podsjeća na planetarno popularnog ‘Jokera’: Đuru iz Srbije zaustavljaju i traže autograme

Bio sam ljut, zaista. Bio sam ljut i na snahu, jer se smijala. Ne znam ko me fotografisao, ali htio sam ga prijaviti policiji, priznao je moler iz Srbije

Kada se Đuri Niševiću iz Srbije pokvario automobil pa je na posao otišao autobusom, nije mogao ni slutiti da će zbog toga postati slavan preko noći.

Ovog molera iz beogradske Krnjače neko je taj dan fotografisao tokom vožnje i to objavio na Twitteru, što su prenijeli srpski mediji.

 • Sve to zbog njegove nevjerovatne sličnosti s Joaquinom Phoenixom (45) koji je utjelovio Arthura Flecka u filmu ‘Joker’. Đuro nije gledao taj film pa nije ni shvatio o čemu je riječ kada ga je, kako kaže, snaha zvala na posao da bi mu rekla da je postao poznat.

 • – Bio sam ljut, zaista. Bio sam ljut i na snahu, jer se smijala. Ne znam ko me slikao, ali htio sam ga prijaviti policiji – rekao je za RTS.

  Onda je Đuri sin objasnio o čemu je riječ i pokazao mu fotografije glumca Joaquina Phoenixa.

 • – Poslije su mi još neki pokazivali s njihovih mobitela tog glumca i zaista ima neka sličnost – priznao je Nišević i dodao: ‘Neko me je zvao, tražili su me autograme… Meni je to bilo nepoznato, ja to u životu nisam doživio nikad. Kakve sad ja autograme da dajem nekome? Pa su htjeli doći kod mene kući, pitali gdje živim i tako…’.

  Na pitanje razumije li Jokerove postupke u filmu i bi li ih mogao opravdati, odgovorio je da ne može mnogo komentarisati jer nije pogledao film, ali kaže kako ima neke principe kojih se drži.

  – Treba uraditi u životu sve što je dobro, a da nikoga drugog ne povrijedim, oštetim i to je to – zaključio je Nišević. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje