Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neum proglasio Dan žalosti zbog ubistva troje djece u Zagrebu

Preuzmite sliku

Zbog stradanja troje djece u zagrebačkim Mlinovima za čiju smrt se sumnjiči njihov otac, vlasti u Neumu odlučile su proglasiti srijedu, 29. septembra, danom žalosti budući da je njihova majka podrijetlom iz toga mjesta. 

Kako su u ponedjeljak službeno objavile vlasti u Neumu, načelnik Dragan Jurković proglasio je 29. septembra Danom žalosti. Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi općine Neum te na zgradama javnih poduzeća i ustanova kojima je osnivač ova općina. Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno danu žalosti, pojasnili su iz općine.

Po navodima medija djeca su zajedno s majkom tokom ovoga ljeta značajan dio vremena boravila u Neumu.

U subotu oko 2 sata u stanu u zagrebačkim Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objave na društvenim mrežama, pronađeno je troje najvjerojatnije ugušene djece i njihova 56-godišnjeg oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo te je prevezen na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem. Mediji pišu da je za ubojstvo svoje troje maloljetne djece osumnjičen Harald Kopitz iz Beča koji je živio i radio u Zagrebu. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,