Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neugodno iznenađenje u Zagrebu: Porodica u dvorištu zatekla pitona od metar i po

Preuzmite sliku

Hitna služba i azil iz Zagreba imali su sinoć neobičnu intervenciju. Jedna porodica iz naselja Trnava u šoku je nazvala Centar 112 i rekla da im se pored kuće nalazi piton dug metar i po.

Iz azila Dumovec, koji su preko Centra 112 dobili poziv, ubrzo su dobili i fotografiju zmije i potvrdili su da se zaista radi o kraljevskom pitonu.

 • – Kolega iz terenske ekipe brzo je preuzeo zmiju. Ljudi su objasnili da je piton dogmizao najvjerovatnije iz susjednog dvorišta čiji su vlasnici trenutno na moru. Iako ih je egzotična zmija iznenadila, pazili su na nju do našeg dolaska i pomagali oko njezina hvatanja – objavili su iz azila Dumovec.

  Odakle je piton, za sada je nepoznanica.

  – Budući da su dani topli, a ni noći nisu hladne, zmija je izvan terarija možda i nekoliko dana. Veterinar u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba jutros je temeljito pregledao pitona te utvrdio da je riječ o odrasloj, zdravoj jedinci o kojoj se neko dobro brinuo. Piton se nedavno presvukao, pa mu je koža uredna i sjajna – napisali su iz azila na svojoj Facebook stranici.

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,