Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nesvakidašnje: Crnogorska zastupnica traži ostavku svoga muža

Preuzmite sliku

Zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) u crnogorskom parlamentu Draginja Vuksanović Stanković, traži ostavku vlastitog muža.

Ocijenila je da je potpis koji je stavila na Sporazum za budućnost, kojim se traži i ostavka njenog supruga vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, rezultat političke principijelnosti kojoj je bila i ostala dosljedna.

– Mene su na izborima birali građani, a ne vrhovni državni tužilac. Zato, za svoj politički rad na poziciji zastupnika, odgovaram samo građanima – kazala je Vijestima zastupnica Vuksanović Stanković.

Sporazum o budućnosti su tokom posljednjeg građanskog protesta “Odupri se – 97.000”, potpisali zastupnici opozicije i predstavnici pokreta “Odupri se”.

Potpisnici Sporazuma, između ostalog, traže ostavke predsjednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca  Milivoja Katnića, direktora Agencije za sprečavanje korupcije Sretena Radonjića i rukovodstva Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

– Moj suprug i ja međusobno razumijemo i podržavamo jedno drugo za autonomno postupanje u obavljanju svojih funkcija i zauzimanju stava, pa makar se i ne slagali. Potpis na Sporazum je rezultat političke principijelnosti kojoj sam bila i ostala dosljedna – istakla je Vuksanović Stanković.

Ona je ocijenila da bez principijelnosti, nema ni potrebne hrabrosti za promjenama koje bi donijele novu, bolju i prosperitetniju Crnu Goru, državu socijalne pravde koja bi pripadala svim građanima, a ne privilegovanim pojedincima.

– Nadam se da sam ovim potpisom doprinijela rađanju nove političke svijesti u Crnoj Gori, jer samo na krilima takve Crne Gore možemo donijeti promjene neophodne za bolji život i budućnost naših građana i naše djece – ocijenila je zastupnica SDP-a. (Vijesti.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,