Ponedjeljak, 30. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

353

OPORAVLJENI

8

UMRLI

6
Preuzmite sliku

Nesvakidašnja situacija u Zadru: Spašena žena čije je vozilo visilo iznad mora

Nesvakidašnja situacija dogodila se jutros u Zadru, a da slika zaista govori više od hiljadu riječi dovoljno je pogledati šta se dogodila na Trpimirovoj obali.

Vozačica automobila Nissan je izgubila kontrolu nad vozilom i u pokušaju da ispravi volan skoro završila u moru, na drvenom mulu. Automobil se zaustavio tako da nije pao. No, svako pomicanje bilo je prijetnja od pada u more.

Radio Zadar izvještava da gospođa nije paničarila već je nazvala supruga koji je mirno posmatrao akciju spašavanja, dok je ona sjedila mirno kako ne bi prouzročila pad vozila čekajući da spasioci stignu i krenu u akciju.

“Ni u jednom trenutku se iz vozila nije čula vika, krici. Ništa što bi upućivalo na strah i paniku. Žena je s nevjerojatnom strpljenjem sjedila u automobilu i prepustila profesionalcima da obave svoj posao”, izvještavaju mediji u Hrvatskoj.

  • U 20-tak minuta vatrogasci su odradili sve. Osigurali su automobil, a potom i kroz prozorske otvore provukli sajlu i zakačili je za kran dizalice te tako stabilizirali automobil.

    Nakon toga žena je izašla iz vozila, poljubila je supruga i odahnula. Kratko se zadržala u vozilu Hitne pomoći, na preventivnom pregledu. No kad je izašla u više je navrata ponovila: “Sva se tresem, još me drži!

    Suprug je na kraju akcije spašavanja na novinarsko pitanje o tome što se dogodilo, odgovorio: “A, ništa žena je krivo parkirala”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,