Ponedjeljak, 17. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nestao novinar Stefan Cvetković koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića

Preuzmite sliku

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve noćas je nestao, potvrdilo je Beti nekoliko izvora iz Bele Crkve.

Pronađen je njegov automobil, kojem je motor radio. Očevici su ispričali da su na automobilu bila otvorena vrata i da je pored pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom.

Agencija Beta je pokušala da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni.

Izvor Bete je rekao da je policija obaviještena o nestanku novinara i da je u toku intenzivna potraga za njim.

Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio da mu prijete različiti političko-tajkunski moćnici.

On je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja.

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića.

– Nisu imali drugi način da dodju do mene, pošto su primjetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu, rekao je Cvetković Beti nakon što je pušten.

On je u februaru mjesecu u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom “Koliko košta likvidacija na severu Kosova”, kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umiješane u likvidaciju Olivera Ivanovića i izneo tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 eura.

Cvetković je prošle godine bio nepravosnažno osuđen na više od dve godine zatvora po prijavama pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke, piše Beta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: