Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nenad Periš: U dubokoj sam boli, ali ponovo ćemo se sresti, vjera nas uči da kraj nije tu

Preuzmite sliku

Otac Mateja Periša, Nenad Periš kazao je kako ga je jutros kontaktirala beogradska policija, nakon što je u Dunavu, nizvodno od Pančevačkog mosta, pronađeno tijelo mladića koje opisom odgovara njegovom sinu.

– Po onome kako su oni vidjeli, još nije obavljena DNK analiza. Boja i odjeća odgovaraju odjeći koju je Matej imao u trenutku nestanka. Čekamo tu vijest već pet mjeseci i nažalost izgleda da je to kraj istrage koji je pokazao to što je pokazao. Ali, ja i moja porodica, bez obzira koliko bilo teško, a vjerujte mi, jako je teško, vjerujemo da tačka na životu nije kraj i da ćemo se mi još sresti u budućnosti, a Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio, kazao je Nenad.

Nakon svega, nažalost, porodica Mateja Periša i dalje ne zna šta se tačno dogodilo.

– Meni je bilo bitno pronaći Mateja. Sve ono što sam radio, radio sam isključivo da ga što prije pronađem. Razlozi zašto se to dogodilo, naravno da će me interesirati. Ja sam u dubokoj boli, a istraga će pokazati, ako se šta uspije dokazati, šta se dogodilo. Meni je najvažnije bilo i jeste da je to istina, da smo došli do kraja, do istine. Dalje ćemo vidjeti šta će istraga pokazati i hoće li se šta dogoditi. Ali kažem, u ovom trenutku sam u svojoj boli i samo o tome razmišljam. O nestanku svog sina, odnosno o njegovom kraju života na zemlji. Ali mi ćemo se sigurno naći, jer vjera nas uči da kraj nije tu, dodao je. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,