Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nenad Periš: Tijelo pronađeno u Dunavu nije Matejevo

Preuzmite sliku

Srbijanska policija je sinoć u Dunavu kod Kostolovca tijelo pronašla mrtve osobe i o tome je obavijestila Nenada Periša.

Periš se još uvijek nalazi u Beogradu, gdje boravi kako bi bio od pomoći u istrazi oko nestanka svog sina Mateja, koji je nestao u noći sa 30. na 31. decembra prošle godine.

“Da, obavijestili su me o tom pronalasku, kao što su me do sada svaki puta obavijeste kada bi pronašli neko tijelo ili neku osobu. Međutim, osoba koja je pronađena na sebi je imala obučene tamne tenisice, a kako je moj Matej, u noći nestanka imao bijele tenisice, otklonjena je mogućnost kako bi se moglo raditi o njemu”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju u telefonskom razgovoru Nenad Periš.

 • “Još uvijek nema informacija o Mateju” 

  Srbijanska policija ima DNK profil Nenada Periša, kako bi moguća identifikacija mogla biti obavljena.

  Vezano | Iz Dunava izvučeno tijelo nepoznate osobe u stanju raspadanja, oglasio se i otac Mateja Periša 

  “Ja sam svoj DNK dao nedugo nakon dolaska u Beograd. Moram reći da se radi o standardnoj proceduri. Nažalost, još uvijek nema informacija o Mateju, a ja do daljnjega ostajem u Beogradu. Srbijanska policija i dalje vrlo odgovorno i profesionalno obavlja svoj posao, kada je u pitanju nestanak mog sina”, zaključio je Nenad Periš.

  Tijelo pronađeno u Dunavu, pronađeno je na području Policijske uprave Požarevac i odneseno je na patologiju, gdje će biti obavljena obdukcija, identifikacija i ustanovljen mogući uzrok smrti.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje