Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nenad i Teodora su pronađeni, pubertetski nestašluci zabrinuli roditelje: Vozili su se autobusima, sjedili u parku…

Preuzmite sliku

Djevojčica T. M. (15), koja se vodila kao nestala od četvrtka, danas je pronađena oko 16 sati.

Ona je, zajedno sa dječakom N. N. (15) iz sela Mirosaljci kod Lazarevca nestala u četvrtak oko podneva.

N.N je pronađen jutros, a u policiji je izjavio da je sa djevojkom bio u Novom Sadu, a da se zatim našao u parku kod Vukovog spomenika gdje je zaspao na klupi. Tu mu je, kako je rekao, djevojka uzela jaknu i udaljila se u nepoznatom pravcu.

Ova nesvakidašnja ljubavna priča dvoje tinejdžera koji su podigli cijelu Srbiju na noge počela je na društvenoj mreži Instagram gdje su se upoznali. Nakon dopisivanja, odlučili su da se upoznaju, a pošto žive u različitim mjestima, on u Lazarevcu, a ona u Kostolcu, djevojčica je došla kod njega.

U četvrtak oko 14 sati, trebalo je da se rastanu. Nenad je Teodoru krenuo da isprati do autobuske stanice i vrati se kući, međutim umjesto toga on je zajedno sa njom ušao u autobus i otišao za Beograd. Nije imao para, telefon mu nije bio u funkciji, te se nikome nije javio. Djevojčica je pak kod sebe imala 20 eura i 1.500 dinara.

– To je neka njihova ideja. Oni su se upoznali preko Instagrama i došli su na ideju da odu zajedno da se sklone i budu zajedno. Da se sakriju od svih da ih niko ne nađe, priča Dušica, Nenadova majka.

Prema njenim riječima, njen sin i djevojčica u Beogradu su bili od četvrtka.

– Oni su se vozali autobusima, šetali, sjedili na klupama, a kada bi krenuli dnevni autobusi ponovo bi se vozili njima. Niko od njih dvoje nije poznavao Beograd, priča dječakova mama.

Za to vrijeme njihove porodice su strijepile. Njihovi roditelji do tada se nisu poznavali, a muka i strah za njihove najmlađe povezali su ih. Tako je djevojčicina mama za vrijeme potrage otišla kod Nenadovih roditelja, te su zajedno na sve strane pokušavali da otkriju gdje su im djeca.

 • – Teodorina mama je bila kod nas kući. Upoznali smo se. Imala je nadu i sigurnost da naše dijete nije opasno, da smo mi normalni i da naš sin njenoj kćerki ništa loše neće uraditi, priča Dušica.

  U potragu za tinejdžerima uključilo se mnogo ljudi koji su roditelje obavještavali o tinejdžerima koje su vidjeli, a koji odgovaraju opisu Nenada i Teodore. U subotu je tako do njih došla informacija da su dječak i djevojčica posljednji put viđeni na Karaburmi. Međutim, i dalje nisu locirani.

  – Nenad je u subotu odlučio da se prijavi policiji i vrati kući. Nije mogao više. Međutim, Teodora se tome protivila. Rekao joj je da će se dogovoriti ujutru, a onda je zaspao. Bilo je oko jedan sat poslije ponoći, priča dječakova mama.

  Kada se dječak trgao iz sna Teodore nije bilo. Otišla je u nepoznatom pravcu, sa njegovom jaknom i za njom se tragalo do juče u 16 sati, kada je pronađena.

  – On je njoj dao svoju jaknu da se obuče jer joj je bilo hladno. Ona je sve vrijeme bila u kratkoj kožnoj jakni, dodaje sagovornica.

  Njen sin pronađen je oko četiri sata ujutru u noći između subote i nedjelje kod Vukovog spomenika. Policija ga je odvezla u stanicu, nakon čega su kontaktirali njegove roditelje.

  Dječakova majka kaže da Nenad nije jeo ništa od četvrtka, da je umoran jer nije ni spavao.

  – Nenad još uvijek nije spavao, jer čim smo se vratili kući morali smo da odemo u policiju da damo izjavu. Nije stigao još uvijek da se odmori, kaže Dušica N.

  Ona dodaje i da je sa Teodorinom mamom sve vrijeme na vezi.

  – Ona nije znala gdje dijete da traži. Žena se jako zabrinula. Djevojčici nije prvi put da ode od kuće. Posljednji put kad je otišla bilo je jer joj majka nije dala telefon, kaže ona i konstatuje da su se i Nenad i Teodora zaljubili jedno u drugo. (Blic.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,