Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nenad Čanak voditelju: Recite genocid, slobodno završite, jel smijete to da kažete?

Preuzmite sliku

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je u Danu uživo na N1 da je zajednički život u regionu moguć, ali da je za normalizaciju odnosa neophodan dijalog.

On je povodom situacije u BiH ocijenio da Inzkov zakon nije doprinijeo smirivanju situacije, ali je dodao da je Visoki predstavnik za BiH “imao pravo da ga donese”.

“To je sraman politički potez, ali za nas, za nas koji živimo ovde na Balkanu. To je moralo da uradi oficijalno Sarajevo, i to je morala da uradi oficijalna Banjaluka. I taj ko negira tu odluku, taj poništava odredbe Dejtonskog sporazuma.

Dakle, ko je protiv tog zakona, taj je protiv Dejtonskog sporazuma. Ko je protiv Dejtonskog sporazuma, taj je protiv postojanja Republike Srpske”, istakao je on.

“Politička nauka nalaže da ko negira genocid radi na tome da se on ponovi” istakao je Čanak u nastavku voditelj je zastao kada je trebao izgovoriti “Genocid”, ali ga je Čanak ohrabrio nakon čega je voditelj i istaknuo da priznaje sve što su međunarodne presude i propisi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,