Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nebojša Stefanović: Naser Orić nije ušao u Srbiju, a ako dođe, za njega imamo posebnu turističku ponudu

Preuzmite sliku

Očigledno je da na fotografiji koju je objavio, navodno iz restorana u Užicu, stoji posuđe tradicionalno istočnjačko, kakvo jeste uobičajeno u Sarajevu, ali ne i u Užicu

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za Kurir da Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju, nakon što su jutros mediji u Srbiji ali u u BiH objavili fotografije s Orićevog profila na Facebooku, a na kojima se ratni komandant Srebrenice, kako je napisao, nalazi u blizini Valjeva i u Užicu.

“Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju. Za njim je raspisana potjernica i istog trenutka, kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen”, rekao je Stefanović i dodao:

“Pošto to dobro zna, siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju”.

“Očigledno je da na fotografiji koju je objavio, navodno iz restorana u Užicu, stoji posuđe tradicionalno istočnjačko, kakvo jeste uobičajeno u Sarajevu, ali ne i u Užicu. Posebno bi bilo čudno da restorani u Užicu služe vodu Olimpija, koju jasno možete vidjeti na fotografiji, kakvu služe u sarajevskim restoranima, a kakve nema na našem tržištu. Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku – da što prije vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu.” (Kurir.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje